21.8 C
Athens

ΑΕΚ: Σαν σήμερα η κατάκτηση του τίτλου μετά από 10 χρόνια (vid)

Σαν σήμερα το 1989 η ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου επικρατούσε με 1-0 του Ολυμπιακού και κατακτούσε το πρωτάθλημα ύστερα από 10 χρόνια

Το ιστορικό γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου απέναντι στον Ολυμπιακό, σαν σήμερα το 1989 θυμήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Μ’ αυτό το γκολ οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν των Ερυθρολεύκων με 1-0 και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή έπειτα από 10 χρόνια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω ανάρτησής της στο facebook δημοσίευσε το βίντεο με το γκολ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, την 7η Μαΐου του 1989, ο Ολυμπιακός του Αργύρη Σαλιαρέλη και του Ούγγρου σταρ Λάγιος Ντέταρι υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ του Στράτου Γιδόπουλου και του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με έπαθλο τον τίτλο.

Για 83 λεπτά ο ιστορικός αγώνας, με 25.000 Ενωσίτες φιλάθλους στις εξέδρες να δίνουν τη δική τους μάχη, παραμένει χωρίς σκορ και το πρωτάθλημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Σε εκείνο το λεπτό, ο Μίροσλαβ Οκόνσκι και ο -επανακάμψας από πολύ σοβαρό τραυματισμό- Τάκης Καραγκιοζόπουλος ξεκινούν την αντεπίθεση που περίμενε καρτερικά ο σύλλογος επί δέκα «πέτρινα» χρόνια…»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς