20.9 C
Athens

Η «μονομαχία» Ματιέ – Εντουάρντο

Τι έδειξαν δύο εκ των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού που χθες βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κοντράρονταν με την ΑΕΛ στη Λάρισα για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην Πορτογαλία δύο υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι των Ερυθρόλευκων, ο Εντουάρντο Ενρίκε και ο Ζερεμί Ματιέ βρίσκονταν αντιμέτωποι στον αγώνα Μπελενένσες – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-8.

Οι δύο ποδοσφαιριστές, τις περιπτώσεις των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς για τους Ερυθρόλευκους, ήταν στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό μέσο να έχει αρκετή δουλειά, ενώ πιο εύκολο ήταν το έργο του Γάλλου στόπερ.

Η Μπελενένσες μόλις στο 22ολεπτό έμεινε με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακά της Μουριέλ για μαρκάρισμα πάνω στον Ραφίνια έξω από την περιοχή. Μάλιστα, ο βραζιλιάνος πορτιέρε είχε κάνει άλλο ένα λάθος νωρίτερα (10´) επιτρέποντας στον Ραφίνια –τον οποίο είχε παίκτη ο Μαρτίνς στην Γκιμαράες- να ανοίξει το σκορ για την Σπόρτινγκ.

Παρόλο που η Μπελενένσες έπαιζε με 10 παίκτες, το σκορ μέχρι το 64ο λεπτό ήταν 1-2. Οι γηπεδούχοι ξόδεψαν αρκετές δυνάμεις και κατέρρευσαν στα τελευταία 25 λεπτά γνωρίζοντας την συντριβή.

Ο Εντουάρντο έτρεξε αρκετά, είχε καθαρά ρόλο αμυντικού μέσου, μέχρι το 64´ βοήθησε ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι στον άξονα (και στο δεύτερο τέρμα της Σπόρτινγκ έγινε λάθος εκτίμηση, αυτή τη φορά από τον τερματοφύλακα Γκιγιέρμε Ολιβέιρα), αλλά στη συνέχεια ήταν εμφανή τα σημάδια κόπωσης.

Από την άλλη, ο Ματιέ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα με τον Ζονατάν και το τέρμα που πέτυχε η Μπελενένσες ήρθε από ατομική προσπάθεια του Λούγιτς ο οποίος απέφυγε τον Κόατες στην δεξιά πλευρά της άμυνας της Σπόρτινγκ, ακολούθησε ασταθή απόκρουση του Ρενάν Ριμπέιρο και κοντινό πλασέ του Λίκα.

Ο Ματιέ έχει 30 συμμετοχές και 3 γκολ μέχρι τώρα στη σεζόν με την Σπόρτινγκ και ο Εντουάρντο μετράει 2 τέρματα και 2 ασίστ σε 29 αγώνες. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστούν λεπτοί χειρισμοί από πλευράς Ολυμπιακού και υπομονή. Το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία ολοκληρώνεται στις 19 του μήνα, ενώ στις 25 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην Σπόρτινγκ και την Πόρτο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς