15.9 C
Athens

Πρωταθλητής στο Εστορίλ ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στο tie break τον Πάμπλο Κουέβας στο τουρνουά του Εστορίλ 6-3, 7-6 (7-4) και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο χώμα και τρίτο συνολικά!

Άλλη μία σπουδαία διάκριση για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά, άλλη μία τεράστια στιγμή για το ελληνικό τένις μετά και τη χθεσινή επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη στο Μαρόκο όπου κατέκτησε το τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς με εξαιρετική εμφάνιση και μεγάλη ανατροπή στο tie break του δεύτερου σετ, έφερε… τούμπα τον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και τον πρώτο στο χώμα! Πολύ μεγάλη στιγμή για τον ίδιο που έχε όλο το μέλλον μπροστά του και για περισσότερες επιτυχίες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, ο Στέφανος μπήκε εξαιρετικά στο πρώτο σετ, είχε την απόλυτη συγκέντρωση και κράτησε το σέρβις του, γρήγορα έκανε το 4-1 στα game και τελικά κατέκτησε το σετ με 6-3.

Τα στατιστικά του πρώτου σετ:

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά. Μπορεί στην αρχή να διατήρησε τη… φόρμα και την ψυχολογία που απέκτησε στο πρώτο σετ, καθώς ο Κουέβας έκανε break (4-4) και πήρε προβάδισμα 4-5. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 5-5 και τον Κουέβας να κάνει το 6-5. Ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε σε 6-6 κι έστειλε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ, εκεί όπου κατάφερε να κερδίσει έπειτα από τρία (!) χαμένα match point.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς