22.3 C
Athens

Oι πολιτικοί ηγέτες βλέπουν τη Μελάνια και σαστίζουν (video, pics)

To λάγνο βλέμμα Γιούνκερ, το μαγεμένο βλέμμα Κόστα, το αινιγματικό βλέμμα Ορμπαν, το διακριτικό βλέμμα Τσίπρα

Σε κάθε Σύνοδο Κορυφής που οι παγκόσμιοι ηγέτες συνοδεύονται από τις συζύγους τους, η Μελάνια Τραμπ παίζει χωρίς… αντίπαλο.

Με εξαίρεση μια-δυο ακόμη Πρώτες Κυρίες, είναι αυτή που τραβάει τα βλέμματα. Και είναι λογικό. Πρώην μοντέλο, πανύψηλη, όμορφη, εντυπωσιακή με αέρα, είναι ένα γνήσιο «καθαρόαιμο», που κλέβει πάντα την παράσταση.

Και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κάθε λόγο να καμαρώνει, όταν την έχει δίπλα του. Το ίδιο έγινε και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η Μελάνια Τραμπ, εντυπωσιακή, έλαμπε μέσα στη λευκή διάφανη Elie Saab τουαλέτα της και έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τραβώντας πάνω της όλα τα βλέμματα των ηγετών, ελάχιστοι από τους οποίους είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί της (αν και πολύ θα το ήθελαν).

Τυχεροί ήταν μόνο ο Εμανουέλ Μακρόν με την Μπριζίτ, οι οποίοι απόλαυσαν την παρέα της Μελάνια αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ, μην αφήνοντάς τους σχεδόν καθόλου μόνους.

Οι υπόλοιποι ηγέτες έμειναν να κοιτούν με θαυμασμό μικρού παιδιού την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, γνωστός για την αγάπη του στο «ωραίο φύλο» κοιτάζει με ένα βλέμμα στα όρια του λάγνου, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός φανερά θαυμάζει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, ενώ δύσκολα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει κανείς το βλέμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Οταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πλησίασε στο σημείο που έβγαζαν οι ηγέτες την οικογενειακή φωτογραφία, μοιραία, όλα τα βλέμματα έπεσαν επάνω της. Ο Αλέξης Τσίπρας καθόταν ακριβώς πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν θα μπορούσε να μην… περιεργαστεί με το βλέμμα του και εκείνος τη Μελάνια Τραμπ. Αλλωστε, όλοι οι ηγέτες εκείνη τη στιγμή ακριβώς το ίδιο έκαναν. Το βλέμμα του Ελληνα πρωθυπουργού, ωστόσο, ήταν διακριτικό.

Ο κ. Τσίπρας, όμως, ενθουσιάστηκε και με τον ερχομό της Μπριζίτ Μακρόν, Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, στο σημείο όπου φωτογραφίζονταν οι ηγέτες. Εξάλλου, τη Γαλλίδα Πρώτη Κυρία την έχει φιλοξενήσει στην Αθήνα έχοντας περάσει σχεδόν ένα διήμερο μαζί της κατά την επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους στην ελληνική πρωτεύουσα. Ετσι, δεν έκρυψε τη χαρά του που την είδε.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού ασπάστηκε την Μπριζίτ Μακρόν, την έστειλε κατευθείαν στον Ανγκελα Μέρκελ που καθόταν πίσω του και δεξιά του, ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, πρόλαβε, τη σταμάτησε και τη χαιρέτησε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς