19.9 C
Athens

Ο «σωτήρας» Βασιλειάδης θα βγάλει και πρωταθλητή;

Αφού ο Υφυπουργός θέλει να «σώσει» τις ομάδες με κρατικά λεφτά της ΕΡΤ, γιατί να μην βγάλει και πρωταθλητή, όπως στη Σοβιετική Ένωση…

H aunt Polly των PEAKY BLINDERS θέτει σοβαρά ερωτήματα στους αναγνώστες της. Ο Βασιλειάδης, γιατί να μην βγάλει και πρωταθλητή Ελλάδας, όταν θέλει να «σώσει» τις ομάδες; Διότι είναι καλά και άγια, όσα γίνονται στις μεταγραφές, αλλά μην ξεχνάς ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παίζεται και «γύρω – γύρω».

Η θεία Polly ρωτάει: Εσένα, Έλληνα φορολογούμενε που σε ξετίναξε ο Τσίπρας και η παρέα του, δεν θα έπρεπε να σ’ ενδιαφέρει που πάνε τα λεφτά σου; Σου βάζει κάθε μέρα το χέρι στην τσέπη αυτή η κυβέρνηση. Αυξήσεις παντού και μειώσεις παντού. Δεν πρέπει ν’ ασχολείσαι μόνο με τις μεταγραφάρες της ομαδάρας σου.

Άκου, λοιπόν: Αυτή η κυβέρνηση έχε έναν Υφυπουργό που τον λένε Βασιλειάδη. Γιώργο Βασιλειάδη. Επειδή έτσι του γουστάρει, λέει στην Σούπερ Λιγκ, ότι θέλω να γίνει πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Οι Σουπερλιγκάτοι του αντιπροτείνουν 14.

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τη θεία Polly να διαβάζεις. Ο Βασιλειάδης έχει στο γραφείο του έναν κουμπαρά, γεμάτο στο τάλαρο. Τον κουμπαρά τον λένε ΕΡΤ. Δηλαδή, δικά σου και δικά μου λεφτά. Από τη φορολογία σου. Και λέει ο Υφυπουργός, κάντε 12 ομάδες να σας δώσει κρατικά λεφτά.

Ο Βασιλειάδης βάζει στο κόλπο και τη Νόβα, ότι και καλά, δεν πληρώνει μόνο η ΕΡΤ. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 250 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Πάμε καλά; Δικά σου λεφτά είναι αυτά. Κόβει συντάξεις από τα γεροντάκια να τα δώσει στους προέδρους των ΠΑΕ. Κι εσύ, ασχολείσαι μόνο με το Μιράντα, τον Σηφναίο και τον Λιβάγια;

Με ποιο δικαίωμα το κάνει αυτό ο Βασιλειάδης; Σε ρώτησε; Τώρα, θα πεις, ο Τσίπρας σε ρώτησε που ξεπούλησε τη Μακεδονία και εσύ την ψάχνεις με την ΕΡΤ και το Βασιλειάδη; Κι αυτό, σωστό. Υπάρχει, ωστόσο και κάτι άλλο.

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ πως ανέχονται το Βασιλειάδη να καθορίζει πόσες ομάδες θα παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, πόσες θα πέφτουν και τα ρέστα; Είναι αυτό ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου, στο λεγόμενο «αυτοδιοίκητο»; Είναι. Κι η θεία Polly ρωτάει: Γιατί δεν παρεμβαίνουν;

Οι δε λεγόμενοι «επενδυτές» του ποδοσφαίρου είναι μια ιστορία της πλάκας. Έχουν φτιάξει δικό τους μαγαζί και περιμένουν από τον Βασιλειάδη να τους σώσει. Αυτοί τον βάζουν στο κόλπο, δεν μπήκε μόνος του ο Υφυπουργός. Μια ζωή στη ζητιανιά οι επενδυτές.

Η θεία Polly καταλήγει ως εξής: Κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο γινόταν μόνο στη Σοβιετία και τις άλλες κομμουνιστικές χώρες. Στο δυτικό κόσμο, ο καθένας αναλαμβάνει το μαγαζί του. Τέλος. Διότι αν ο Βασιλειάδης με το κρατικό χρήμα «σώζει» τις ομάδες, γιατί να μη βγάλει και τον πρωταθλητή; Χαίρετε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς