23.8 C
Athens

Ο Βασιλειάδης αποφάσισε: Τελικός χωρίς κόσμο

Στο ΟΑΚΑ θα συναντηθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς τους φιλάθλους τους, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί ν’ αστυνομεύσει με τα όργανα της Πολιτείας τον αγώνα

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει ο τελικός της ντροπής ΑΕΚ-ΠΑΟΚ το Σάββατο 11 Μαϊου στο Ολυμπιακό στάδιο. Μπορεί τη Δευτέρα να έχουν προγραμματιστεί δύο συσκέψεις, σε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ΕΠΟ, αλλά είναι για τα μάτια του κόσμου, καθώς η κυβέρνηση τρέμει τα επεισόδια, η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά και ως εκ τούτου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θ’ ανακοινώσει την απόφαση που ήδη έχει λάβει.

Τυπικά ο Γιώργος Βασιλειάδης προτάσσοντας λόγους…. ασφαλείας, θα γνωστοποιήσει την ετυμηγορία του την Τετάρτη. Μια μέρα νωρίτερα θα συνεδριάσει η ΔΕΑΒ και θα εντοπίσει τους κινδύνους. Η κυβέρνηση έχει άσο στο μανίκι της, απόψεις των φιναλίστ που έχουν διατυπωθεί λίαν προσφάτως. Με βάση τις θέσεις αυτές και κυρίως ο ΠΑΟΚ φέρεται να έχει ζητήσει ο τελικός να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θ’ αποφευχθούν τα επεισόδια.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκαθαρίσει πως αν αποφασιστεί ο τελικός κυπέλλου να γίνει χωρίς κόσμο, τότε δεν θα πρέπει να φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό στάδιο, έδρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ σε όλους τους τόνους διατυμπανίζει πως θέλει η γιορτή του ποδοσφαίρου να έχει θεατές, αλλά φαίνεται πως η επιθυμία της δεν θα έχει ανταπόκριση.

Τεστ για το VAR

Στον Κυριακάτικο αγώνα Παναθηναϊκού – Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ θα γίνει το «test event» του VAR αλλά και του «goal line technology» και από το αποτέλεσμα θα κριθεί η χρήση του στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο ίδιο στάδιο.

Στην Αθήνα θα βρεθούν Ισπανοί από την εταιρεία που έγινε ανάδοχος στο σχετικό διαγωνισμό, ενώ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ αναμένονται μέλη της ΚΕΔ και λοιποί εμπλεκόμενοι από πλευράς ΕΠΟ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή του, για πρώτη φορά σε αγώνα της Super League.

Ο διαιτητής του αγώνα που θα είναι ο διεθνής, Αθ. Τζήλος, δεν θα έχει τη δυνατότητα να «τσεκάρει» την «ύποπτη» φάση στο μόνιτορ, το οποίο συνήθως τοποθετείται δίπλα από τον τέταρτο διαιτητή του αγώνα. Δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνιτορ εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να τσεκάρει ο ίδιος τις φάσεις. Πιθανόν να ακούει ότι του πουν από το control room.

Στον τελικό κυπέλλου ωστόσο, ο ξένος διαιτητής θα έχει τη δυνατότητα προσέγγισης του μόνιτορ που θα τοποθετηθεί στο ΟΑΚΑ και επανελέγχου της επίμαχης φάσης.

Για να γίνει αυτό ο διαιτητής που θα οριστεί στον τελικό θα πρέπει να έχει κάνει χρήση VAR στο πρωτάθλημα της χώρας του με διαδικασία που θα είναι συμβατή με αυτήν που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς