30.8 C
Athens

Οι 101 νεκροί και η ανικανότητα μιας ανεκδιήγητης κυβέρνησης

Δέκα μήνες μετά και τα γεγονότα από το Μάτι έρχονται να μας θυμίσουν την τραγωδία που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Αλλά κανείς δεν έχει παραιτηθεί και κανείς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του

Την ίδια πάνω – κάτω χρονική περίοδο όπου το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σκάι μας υπενθύμιζε το έγκλημα στο Μάτι με τους 101 νεκρούς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες χόρευαν στην Κρήτη.

Την ίδια στιγμή που ξαναθυμηθήκαμε ότι οι άνθρωποι που κάηκαν στην Ανατολική Αττική και όσοι ζουν σήμερα με τον εφιάλτη της τραγωδίας, είναι θύματα μιας ανίκανης κρατικής και διαλυμένης κρατικής μηχανής, ο πρωθυπουργός μάθαινε σιγανό και πεντοζάλη.

Την ώρα που διαβάζαμε και πάλι τους συγκλονιστικούς διαλόγους από εκείνη τη νύχτα της Αποκάλυψης και καταλάβαμε καλά ότι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο δήμος Μαραθώνα βούλιαζαν στην ανικανότητά τους, ο Τσίπρας έκανε χιούμορ για τα έργα στην Κρήτη κι έβριζε όσους τους ασκούν κριτική.

Κι ενώ λίγες ώρες πριν στην δεύτερη πατρίδα μας, την Κύπρο, ένας υπουργός παραιτούταν για λόγους ευθιξίας κι έπονται κι άλλες αποχωρήσεις, στην Ελλάδα βλέπουμε τον πρωθυπουργό να κάνει περιοδείες, τον Πολάκη να «γλεντίζει» όσο αντέχει, τη Ρένα Δούρου να διεκδικεί δεύτερη θητεία, τον Ηλία Ψινάκη να θέλει να γίνει ευρωβουλευτής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο POPULUS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς