16.2 C
Athens

Γιατί ο Μαρτίνς καλοβλέπει τον Βινίσιους

Ο Βραζιλιάνος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του σέντερ φορ που θέλει o Πορτογάλος τεχνικός στον Ολυμπιακό

Η απόδοση του Κάρλος Βινίσιους στο πρώτο μισό της περιόδου με τη φανέλα της Ρίο Άβε είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του Πέντρο Μαρτίνς.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ πέτυχε 14 γκολ και είχε και 2 ασίστ σε 20 αγώνες με την πορτογαλική ομάδα και ο ερυθρόλευκος τεχνικός ψάχτηκε μήπως θα μπορούσε ο παίκτης να συνεχίσει τον Ιανουάριο ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Όμως, μπήκε στη μέση η Μονακό, παράλληλα οι Πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτηση του Φράνκο Σολδάνο και έτσι λίγο αργότερα η Νάπολι παραχώρησε τον 24χρονο επιθετικό στους Μονεγάσκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Μαρτίνς εξακολουθεί να αρέσει ο Βινίσιους και το όνομά του παραμένει στο μπλοκάκι του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε μεταγραφή από την πορτογαλική Ρεάλ Σπορτ Κλαμπ στην Νάπολι έναντι 4.000.000 ευρώ, τον Ιούλιο του 2018, με μεσολαβητή τον Ζόρζε Μέντες. Ο παίκτης ανήκει σε άλλο γραφείο μάνατζερ, αλλά ο Πορτογάλος ατζέντης ήταν πίσω από την μεταγραφή του υψηλόσωμου στράικερ στην ιταλική ομάδα.

Μάλιστα, στην Πορτογαλία αναφέρουν πως, με ενέργειες του Μέντες δόθηκε δανεικός ο Βινίσιους στη Ρίο Άβε το περασμένο καλοκαίρι, όπως και στη Μονακό τον περασμένο Ιανουάριο. Κατά συνέπεια, είναι και εκείνος που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ένα νέο ενδεχόμενο δανεισμό του Βραζιλιάνου φορ το προσεχές καλοκαίρι. Ο Μέντες έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έχει αρκετούς πελάτες σε Ολυμπιακό (Σα, Χασάν, Ποντένσε, Ντίας, Μιράντα) και Νότιγχαμ Φόρεστ (Καρβάλιο, Γκονσάλβες).

Ο Βινίσιους αγωνίζεται στη Μονακό κυρίως ως αλλαγή, ενώ στο ένα από τα δύο ενενηντάλεπτα που έπαιξε, σκόραρε και χάρισε τη νίκη στους Μονεγάσκους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λιλ στο πρωτάθλημα. Έχει και δύο ασίστ, η μία στον Γκολόβιν στο ματς εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και η άλλη στον Φαλκάο στον αγώνα με την Ανζέ.

Ο Κάρλο Αντσελότι θα αποφασίσει μετά το τέλος του πρωταθλήματος, εάν ο Βινίσιους θα επιστρέψει στη Νάπολι για να παραμείνει ή θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Οι Παρτενοπέι έχουν στην κορυφή της επίθεσης τον Βέλγο Μέρτενς και τον Πολωνό Μίλικ και ίσως ο Ιταλός τεχνικός να έχει στο μυαλό του και κάποιον άλλον σέντερ φορ για τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς