18.8 C
Athens

Θρυλικά κορίτσια κατέκτησαν το 7ο σερί νταμπλ!

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Τα «θρυλικά κορίτσια» του Μπράνκο Κοβάσεβιτς επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και επικράτησαν με 3-0 του Πανναξιακού στο κλειστό του Ρέντη πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα Ελλάδας για 7η σερί σεζόν

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε ο Ολυμπιακός στον Πανναξιακό. Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν με 3-0 της ομάδας της Νάξου στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πανηγύρισαν το 7ο σερί νταμπλ, μιας και η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς είχε κατακτήσει και το κύπελλο Ελλάδας.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και χάρη στην εξαιρετική Βλαχάκη «έχτισε» διαφορά 5 πόντων (12-8). Ο Πανναξιακός ωστόσο εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό του μπλοκ, τρέχοντας ένα σερί 5-0 πήρε το προβάδισμα (12-13). Στην τελική όμως ευθεία, οι Ερυθρόλευκες ήταν πιο ψύχραιμες και έφτασαν στο 1-0 (25-23).

Στο δεύτερο σετ, οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς μπήκαν αποφασισμένες να το «καθαρίσουν» εύκολα, όπως και έκαναν. Με προεξάρχουσες τις Λαμπρούση και Έμοντς, οι οποίες ολοκλήρωναν τις περισσότερες από τις επιθέσεις που έπαιρναν, ο Ολυμπιακός έφτασε σχεδόν άκοπα στο 2-0 (25-15).

Το τρίτο σετ, το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο εξελίχθηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων. με την Έμοντς να είναι ασταμάτητη και τις Λαμπρούση, Βλαχάκη να ακολουθούν, ο Ολυμπιακός διέλυσε κάθε επιθετική και αμυντική προσπάθεια των φιλοξενούμενων φτάνοντας στο 3-0. Το μπλοκ άουτ που πήρε η Βλαχάκη «έγραψε» το τελικό 25-14, με τις Ερυθρόλευκες να στήνουν τη δική τους φιέστα για την κατάκτηση ενός ακόμα, του 7ου σερί πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-23, 25-15, 25-14

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς