16.1 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Πλατανιάς θα παίξει στο μπαράζ για τη Super League

Το FWS.gr ρίχνει φως στο παρασκήνιο και δίνει στο πιάτο τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν την Παρασκευή με αφαιρέσεις βαθμών σε πέντε ομάδες. Η δραματική υποχώρηση του Ηρακλή που πάει για… -6β. και φουλ για τη νέα Football League

Οι μάχες που έδωσαν τις τελευταίες αγωνιστικές στην Football League ομάδες προκειμένου ν’ αρπάξουν τη δεύτερη ευκαιρία για προβιβασμό στην Super League, ή συμμετοχή στη νέα Super League 2, οδήγησαν σε συμπεράσματα με βάση την βαθμολογία που διαμορφώθηκε, τα οποία θα ανατραπούν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την διοργανώτρια την Παρασκευή.

Το FWS.gr αποκαλύπτει τις δραματικές εξελίξεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω, με βάση τις εκθέσεις επιτήρησης που έχουν ολοκληρωθεί και δεν μπορούν ν’ ανατραπούν.

Ο Βόλος ως γνωστόν έχει εξασφαλίσει τον προβιβασμό του στην Super League, αλλά για την δεύτερη θέση που οδηγεί στο διπλό μπαράζ, με βάση τη σημερινή βαθμολογική εικόνα, μάχη δίνουν ο Απόλλων Λάρισας και ο Πλατανιάς. Οι Θεσσαλοί προσπέρασαν την ομάδα των Χανίων, με τη νίκη τους 1-0 την 21η Απριλίου, την άφησαν στο -2 και στην τρίτη θέση και μία αγωνιστική πριν από το τέλος έγιναν το φαβορί για να δώσουν το μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Ο Απόλλων Λάρισας αντιμετωπίζει στην 30ή στροφή τον Ηρόδοτο στο Ηράκλειο, ενώ ο Πλατανιάς καλείται να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ηρακλή. Για να τερματίσει δεύτερη η Χανιώτικη ομάδα, θέλει νίκη δική της την τελευταία αγωνιστική επί του Ηρακλή και παράλληλα ο Απόλλων Λάρισας να ηττηθεί στην Αλικαρνασσό από τον Ηρόδοτο.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας (αυτή γίνεται αν ο Απόλλων έρθει ισόπαλος με τον Ηρόδοτο και ο Πλατανιάς νικήσει τον «Γηραιό»), ο Απόλλων Λάρισας έχει το πάνω χέρι (1-0, 0-0 τα μεταξύ τους ματς). Ουσιαστικά, δηλαδή, πάει στο ματς με τον Ηρόδοτο για δύο αποτελέσματα.

Είναι όμως έτσι η κατάσταση; Όχι. Την Παρασκευή θα υπάρξει ολική ανατροπή και στο διπλό μπαράζ θα οδηγηθεί ο Πλατανιάς, ο οποίος πιθανότατα θα βρει στον δρόμο του τον ΟΦΗ. Από τον Απόλλωνα Λάρισας θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί. Πέραν αυτού όμως εφόσον δεν παίρνει αδειοδότηση, δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδό του στη Super League.

O Πλατανιάς θα βρεθεί πάνω από τον Απόλλωνα Λάρισας βαθμολογικά στους 52 βαθμούς έναντι 51 των Θεσσαλών, οι οποίοι και την επόμενη σεζόν θα παίξουν στη Super League 2.

Από τρεις βαθμοί θα αφαιρεθούν και από Αιγινιακό και Σπάρτη, ομάδες που ωστόσο έχουν υποβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική, χάνοντας ουσιαστικά δύο κατηγορίες.

Η τέταρτη ομάδα που λόγω της έκθεσης επιτήρησης θα χάσει τρεις βαθμούς είναι η Κέρκυρα που θα υποχωρήσει στους 44 πόντους, αλλά δεν επηρεάζεται, καθώς θα παραμείνει στην Super league 2.

Ροπαλιά στον Ηρακλή

Τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στον Ηρακλή, οι οποίες είναι δραματικές.

Μετά τα αποτελέσματα της Μεγάλης Δευτέρας, η τελευταία αγωνιστική της Football League όσον αφορά την 10η θέση που οδηγεί στη Super League 2 απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς Ηρακλής και ΑΕ Καραϊσκάκης θα… μονομαχήσουν για το τελευταίο εισιτήριο.

Η νίκη του Ηρακλή, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Καραϊσκάκη στην Κρήτη, έφερε τον «Γηραιό» στην πολυπόθητη 10η θέση και πλέον για να είναι σίγουρος πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Πλατανιά.

Αυτό το σενάριο ισχύει αν δεν υπάρξουν αφαιρέσεις βαθμών. Προ των πυλών βρίσκεται ωστόσο η… ολική ανατροπή. Από τον Ηρακλή θα αφαιρεθούν λόγω επιτήρησης τρεις βαθμοί και θα υποχωρήσει στους 39, έναν πόντο δηλαδή πίσω από τον Καραϊσκάκη. Η ομάδα της Άρτας υποδέχεται τα Τρίκαλα, ενώ ο Ηρακλής παίζει στα Χανιά με τον Πλατανιά. Θα χρειαστεί τη νίκη ο Καραϊσκάκης για να μείνει στην Super League 2; Η απάντηση είναι πιθανότατα όχι.

Και αυτό γιατί ο Ηρακλής θα χάσει ακόμη τρεις πόντους για οφειλή ύψους 82.000 ευρώ στον Γιάννη Λουκίνα. Τα χρήματα σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να δοθούν και ο Ηρακλής θα υποχωρήσει στους 36 πόντους, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν… πρόκειται να φθάσει τον Καραϊσκάκη. Ο Ηρακλής με αυτά δεδομένα θα πάρει εισιτήριο για τη νέα Football League που θα είναι η τρίτη τη τάξη κατηγορία.

Τα πιο πάνω δεδομένα δημιουργούν τεράστιο ενδιαφέρον για μια ακόμη θέση, την 12η. Αυτή που μαζί με την 11η προσφέρει συμμετοχή στην Football League. Τα Τρίκαλα και ο Ηρόδοτος είναι οι δύο ομάδες που δίνουν μάχη για τη θέση αυτή. Τα Τρίκαλα έχουν έναν πόντο περισσότερο και παίζουν εκτός έδρας με τον Καραϊσκάκη. Ο Ηρόδοτος θα έχει το πάνω χέρι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας στην Κρήτη, καθώς οι Θεσσαλοί θα χάσουν το τρένο του μπαράζ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς