17.9 C
Athens

Πρώτη επιλογή του Μαρτίνς ο Ματιέ

Γιατί ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ζητήσει τον πολύπειρο Γάλλο στόπερ και τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωσή του

Ο Ζερεμί Ματιέ αποτελεί την πρώτη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Live Sport, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στην κορυφή της λίστας του τον αριστεροπόδαρο Γάλλο στόπερ, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ο Ματιέ είναι βασικός στην πορτογαλική ομάδα (29 συμμετοχές, 3 γκολ), η διοίκηση των “λιονταριών” του έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, ωστόσο ο 35χρονος αμυντικός δεν πείθεται για την ώρα και έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη με την Σπόρτινγκ οψιόν αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου του με βάση τις συμμετοχές του ή κάποιος άλλος όρος.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει ετήσιες αποδοχές 2.000.000 ευρώ, ενώ φέρεται να θέλει και 1.000.000 ως μπόνους υπογραφής για να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ήδη, τον έχουν προσεγγίσει κάποιες ομάδες, όπως η Μονακό, η Μπορντό και Τουλούζ από την πατρίδα του, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, αλλά παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται θετικός στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ή να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος στόπερ, που είχε απασχολήσει τους Ερυθρόλευκους και το καλοκαίρι του 2017 (επί θητείας Χάσι), έχει συνολικά 2.501 λεπτά συμμετοχής την τρέχουσα περίοδο με την Σπόρτινγκ. Προέρχεται από “γεμάτες” σεζόν και πρόκειται σαφώς για έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Σοσό (119 αγώνες, 16 τέρματα, 2 ασίστ) και το 2005 πήρε μεταγραφή στην Τουλούζ αντί 5.000.000 ευρώ (122 παιχνίδια, 5 γκολ, 8 ασίστ).

Το καλοκαίρι του 2009 μεταπήδησε στην Βαλένθια στην οποία αγωνίστηκε για μία πενταετία (177 ματς, 7 τέρματα, 16 ασίστ) και τον Ιούλιο του 2014 τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα καταβάλλοντας το ποσό των 20.000.000 ευρώ. Ο Γάλλος έπαιξε τρία χρόνια με τους Μπλαουγκράνα (91 συμμετοχές, 4 γκολ, 3 ασίστ) και το 2017 πήγε ως ελεύθερος στην Σπόρτινγκ (77 αγώνες, 6 τέρματα και 2 ασίστ μέχρι σήμερα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προκρίνει τη λύση του Ζερεμί Ματιέ για τέσσερις κυρίως λόγους:

Πρώτο, θεωρεί ότι πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και να αποτελέσει τον ηγέτη στα στόπερ.

Δεύτερο, ο Ματιέ διαθέτει εμπειρία από συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού με την Μπαρτσελόνα και την Σπόρτινγκ και πιστεύει ότι έχει τις ικανότητες, το πάθος και τη μαχητικότητα να αλλάξει την εικόνα των Ερυθρόλευκων στα μετόπισθεν και να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στις κατακτήσεις τίτλων.

Τρίτο, ο Γάλλος είναι ψηλός (1,89μ.) και αριστεροπόδαρος και ο Μαρτίνς θέλει έναν τέτοιο στόπερ, καθώς ο Βούκοβιτς αναμένεται να αποχωρήσει και οι Σισέ, Μεριά είναι δεξιοπόδαροι. Και

Τέταρτο, ο Ματιέ μένει ελεύθερος, που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να δώσει χρήματα στην Σπόρτινγκ, παρά μόνο να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς