16.9 C
Athens

Τα 2+2 βαριά ονόματα της Φενέρμπαχτσε που εξιτάρουν τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τα τέσσερα αστέρια της τουρκικής ομάδας που βρίσκονται στα ερυθρόλευκα τεφτέρια

Η κακή πορεία της Φενέρμπαχτσε στο πρωτάθλημα, η μη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα περίοδο και οι αλλαγές που αναμένονται να γίνουν το καλοκαίρι, φέρνουν κάποιους παίκτες στην πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, όσοι μένουν ελεύθεροι ή είναι δανεικοί στην τουρκική ομάδα, έχουν αρχίσει να σκέφτονται τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους. Στα υπόψιν των Ερυθρόλευκων έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα ο Ισλάμ Σλιμανί που παίζει δανεικός στα “καναρίνια” από τη Λέστερ και ο Ματιέ Βαλμπουενά που μένει ελεύθερος.

Ο Σλιμανί εμφανίζεται θετικός στο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σημαντικά “αγκάθια”. Το πρώτο είναι το υψηλό κασέ του (3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο) και το δεύτερο, ότι η Σπόρτινγκ ερίζει για την απόκτησή του. Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, η ομάδα της Λισαβόνας ξεκίνησε επαφές με την Λέστερ για τον Αλγερινό σέντερ φορ, τον οποίο θέλει δανεικό με οψιόν αγοράς.

Να θυμίσουμε, πως ο 30χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με την φανέλα της Σπόρτινγκ (2013-2016) και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν, γεγονός που οδήγησε τη Λέστερ να ξοδέψει 30.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Η αγγλική ομάδα φέρεται να επιθυμεί την πώληση του Σλιμανί με ένα ποσό γύρω στα 10.000.000 ευρώ, αλλά προς το παρόν οι κρούσεις που έχει δεχτεί είναι μόνο για τον δανεισμό του Αφρικανού στράικερ. Οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους παρακολουθούν την υπόθεση και το προσεχές διάστημα θα φανεί αν θα κάνουν κάποια κίνηση.

Υψηλό συμβόλαιο όμως έχει και ο Βαλμπουενά (3 εκατ. ανά σεζόν, συν μπόνους). Ο Γάλλος εξτρέμ ήρθε από τον πάγκο, σκόραρε στις καθυστερήσεις και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ το Μ. Σάββατο. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστές φέρεται να έχει δεχτεί κρούσεις από ομάδες της πατρίδας του και είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Ωστόσο, στον Ολυμπιακό φέρεται να έχουν προταθεί άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, ο Ρομπέρτο Σολδάδο και ο Αντρέ Αγιού.

Ο Ισπανός σέντερ φορ μένει ελεύθερος από την τουρκική ομάδα και είχε πέσει στο τραπέζι των Ερυθρόλευκων τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν ήταν εύκολο να προχωρήσει η υπόθεση. Πλέον ο Σολδάδο σκέφτεται το επόμενο βήμα του (η Φενέρμπαχτσε έχει οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του για ένα χρόνο, αλλά στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν πως δεν θα γίνει χρήση της). Ο 33χρονος στράικερ έχει κι αυτός ετήσιο συμβόλαιο 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο γεννημένος στη Γαλλία, αλλά διεθνής με την Γκάνα, Αντρέ Αγιού αγωνίζεται στην Φενέρμπαχτσε ως δανεικός από τη Σουόνσι. Ο 29χρονος εξτρέμ θα επιστρέψει στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ τον Ιούνιο, όμως το γεγονός ότι η Σουόνσι δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ίσως να οδηγήσει σε νέο δανεισμό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς