23.4 C
Athens

Η αυτοκρατορία συνεχίζεται!

Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα για 26η φορά στην ιστορία της - Οχτώ τρόπαια στα τελευταία έντεκα χρόνια και δέκα στον 21ο αιώνα για τους Καταλανούς

Μαζί με τους 91.917 φίλους της που γέμισαν το «Καμπ Νου», η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας για τη σεζόν 2018-2019, μετά την επικράτησή της με 1-0 κόντρα στη Λεβάντε.

Αυτός ήταν ο τέταρτος τίτλος του Ερνέστο Βαλβέρδε στη διετή θητεία του στη Βαρκελώνη. Υπενθυμίζουμε πέρυσι έκανε double στην Ισπανία (πρωτάθλημα και Κύπελλο) καθώς και το Super Cup Ισπανίας. Παράλληλα, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού έχει την ευκαιρία να κάνει και treble παίρνοντας το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στη Βαλένθια καθώς και το τρόπαιο του Champions League.

Η αναμέτρηση με τη Λεβάντε δεν επιδέχεται ιδιαίτερου σχολίου, αφού οι παίκτες του Βαλβέρδε μπήκαν με διάθεση να… πνίξουν τους φιλοξενούμενους στην πίεση (και χωρίς τον Μέσι στην ενδεκάδα) και το κατάφεραν. Μόνο που βρήκαν απέναντί τους τον Αϊτόρ Φερνάντεθ, ο οποίος έκανε τη μία επέμβαση μετά την άλλη σε Κουτίνιο, Σουάρες και Ντεμπελέ.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, και ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Αργεντινό σούπερ σταρ για να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Και εννοείται πως το έκανε, πετυχαίνοντας το 34ο τέρμα του στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης με εξαιρετική ενέργεια και σουτ.

Αναμφίβολα, ζούμε στην εποχή του Μέσι, κάτι που πιστοποιείται αν ανατρέξει κανείς στους τίτλους πρωταθλήματος που έχει κατακτήσει η Μπαρτσελόνα με τον Αργεντινό στο ρόστερ της.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Αρτούρο Βιδάλ, Αρτούρ (73′ Μπουσκέτς), Ντεμπελέ (84′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Κοουτίνιο (46′ Μέσι), Σουάρες.

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Αϊτόρ Φερνάντεθ, Κόκε, Βέσο, Ρομπέρ, Λούνα, Καμπάνια, Βούκτσεβιτς (65′ Μπάρντι), Τζέισον, Ροτσίνα (84′ Ροζέρ Μαρτί), Σιμόν (46′ Μοράλες), Μπόρχα Μαγιοράλ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς