21.8 C
Athens

Ο Σα κρατάει το κλειδί…

Η επιμονή του Ολυμπιακού, οι διαθέσεις της Πόρτο και ο κομβικός ρόλος του Σα και του (ατζέντη του) Μέντες

Στις μεταγραφικές υποθέσεις υπάρχουν ενίοτε διακυμάνσεις. Εκεί που είσαι κοντά σε έναν παίκτη, την άλλη στιγμή μπορεί να απομακρυνθεί. Όπως και το αντίθετο, εκεί που φαίνεται να υπάρχει απόσταση, την επόμενη μέρα οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια. Ο Ολυμπιακός επιμένει για την απόκτηση του Ζοσέ Σα και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον παίκτη για νέο συμβόλαιο.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας φέρεται να θέλει 800.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια απ´ ότι θα εισπράξει την τρέχουσα σεζόν από τους Ερυθρόλευκους, ενώ οι συμπατριώτες του δίνουν τις τελευταίες ώρες μία άλλη παράμετρο.

Η Πόρτο στην προσπάθειά της να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα από την πώληση του Σα, εμφανίζεται σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα να προτιμάει να τον παραχωρήσει στην Μπέτις ή σε κάποια άλλη ομάδα, αφού με τον Ολυμπιακό είναι συγκεκριμένο το ποσό που μπορεί να εισπράξει.

Υπενθυμίζεται, ότι στη συμφωνία τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο του δανεισμού του 26χρονου τερματοφύλακα στους Ερυθρόλευκους, ορίστηκε οψιόν αγοράς, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει δικό του τον παίκτη δίνοντας 2.500.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι η Πόρτο μπορεί να προχωρήσει σε επαναγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με σχεδόν τα διπλάσια χρήματα.

Οπότε, οι «δράκοι» από την πλευρά τους για να έχουν επιπλέον όφελος θα ήθελαν να επικρατήσει ένα από δύο ακόλουθα: Το πρώτο είναι να πάρουν περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό σε σχέση με ό,τι προβλέπει η ρήτρα του παίκτη, δηλαδή 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο σενάριο είναι να μην τα βρει ο Σα με τους Ερυθρόλευκους, να μη γίνει χρήση της οψιόν αγοράς και στη συνέχεια ο παίκτης να δοθεί με 5 εκατομμύρια στην Μπέτις ή σε άλλο σύλλογο.

Βέβαια, πολλά εξαρτώνται από τις διαθέσεις του ποδοσφαιριστή και του ατζέντη του. Αν πει ο Σα το «ναι» στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες μετά μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα στην Πόρτο και να αποκτήσουν τα δικαιώματα του υψηλόσωμου πορτιέρε. Άρα, ο ρόλος του παίκτη και του γνωστού ατζέντη Ζόρζε Μέντες είναι κομβικός. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο Μέντες προτιμούσε ο Σα να πουληθεί στον Ολυμπιακό για ευνόητους λόγους και όχι να επιστρέψει στην Πόρτο. Αν εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο, θα το μάθουμε προσεχώς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι πρόσφατα είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον Σα και εκπρόσωπος της Ρόμα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν χτυπήσει την πόρτα του Μέντες και άλλοι σύλλογοι.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο όλο αυτό να είναι και ένας μοχλός πίεσης προς τον Ολυμπιακό, προκειμένου ο Σα να πάρει τις ετήσιες αποδοχές που επιθυμεί.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν παράλληλα ανοιχτή την πόρτα και στον Ζοσέ Κάρλος Μαραφόνα που μένει ελεύθερος από την Μπράγκα. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε πέρυσι τον συμπατριώτη του στον Ολυμπιακό και τώρα λογικά θα ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να έχει πορτογαλικό «δίδυμο» κάτω από τα δοκάρια -βασικό τον Σα και δεύτερο τον Μαραφόνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς