20.9 C
Athens

Ξανά στο Final Four η Φενέρ, εντυπωσιακός Ντίξον

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε ένα ακόμα διπλό στην έδρα της Ζαλγκίρις (99-82) και τσέκαρε το εισιτήριό της για το Final Four της Βιτόρια

Η Φενέρμπαχτσε έδειξε χαρακτήρα στη Λιθουανία και καθάρισε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την αξιόμαχη Ζάλγκιρις, η οποία δεν κατάφερε και φέτος να βρεθεί στη καλύτερη τετράδα.

Με την έναρξη του παιχνιδιού, οι Τούρκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους στο παρκέ και δεν άφηναν τους Λιθουανούς να πάρουν ανάσα και στις δύο μεριές του γηπέδου. Οι φιλοξενούμενοι, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και ξεκίνησαν να πυροβολούν έξω από τα 6.75 με τη πρώτη περίοδο να λήγει στο (16-30).

Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους πήρε μπρος και σταδιακά βρήκε ρυθμό, με τους Ντέιβις και Γουόλτερς να κάνουν αρκετή ζημιά στην τούρκικη άμυνα και το ημίχρονο να βρίσκει τη Φενέρ στο +8 (41-49).

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την ολική ανατροπή, έβγαλαν μπόλικο πάθος και η εξέδρα μπήκε στην εξίσωση.

Όμως, ο δαιμόνιος Μπόμπι Ντίξον ήταν άχαστος από τη περιφέρεια (5/5) και έδινε διαρκώς λύσεις στην επίθεση της Φενέρ. Η Ζάλγκιρις έφτασε μέχρι το -4 (58-62), αλλά τα 15/22 τρίποντα των φιλοξενούμενων ήταν πολλά για να μπορέσει να ανατρέψει τη κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 41-49, 61-72, 82-99

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς