18.3 C
Athens

Η οργάνωση vegan αναρχικών Πασχαλινά Σφυριά πίσω από την επίθεση στο κρεοπωλείο στα Εξάρχεια

«Για εσάς που αναρωτιέστε από τον καναπέ γιατί χτυπήσαμε το συγκεκριμένο κρεοπωλείο, κάνετε λίγη υπομονή. Θα έρθουμε και στη γειτονιά σας»

Η οργάνωση vegan-αναρχικών «Πασχαλινά Σφυριά» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με σφυριά σε κρεοπωλείο των Εξαρχείων.

Άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή, αιτιολογώντας εκ των υστέρων τη δράση τους λέγοντας ότι η ιδιοκτησία της συγκεκριμένης επιχείρισης «έχει εκφραστεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές με απέχθεια προς το βιγκανισμό».

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν: «Για εμάς καμία ιδιαιτερότητα σαν αυτές που έχει το συγκεκριμένο κρεοπωλείο δεν μας είναι απαραίτητη για να το χτυπήσουμε. Η ύπαρξη και μόνο ενός μαγαζιού που εμπορεύεται σφαγιασμένα πτώματα μας αρκεί. Τέτοιες ιδιαιτερότητες απλώς κάνουν πιο γλυκιά τη μανία μας», γράφουν χαρακτηριστικά.

Οι δράστες προειδοποιούν πως σύντομα θα ακολουθήσουν νέες επιθέσεις σε κρεοπωλεία, απειλώντας πως «θα έρθουμε και στη γειτονιά σας»: «Για εσάς που αναρωτιέστε από τον καναπέ γιατί χτυπήσαμε το συγκεκριμένο και όχι κάποιο μεγάλο κρεοπωλείο, γιατί το κάναμε στα Εξάρχεια και όχι κάπου παραέξω, σας προτείνουμε να κρατηθείτε και να κάνετε λίγη υπομονή. Θα έρθουμε και στη γειτονιά σας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς