21.1 C
Athens

Πρωταθλητής Ελλάδας Κ17 ο Ολυμπιακός!

Πλήρως ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη νίκησε τον ΠΑΟΚ (0-1) και κατέκτησε τον τίτλο της Super League Κ17

Σε… περίπατο μετέτρεψε τον τελικό Κ17 κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι όντας ανώτεροι σ’ όλο το διάστημα του παιχνιδιού πήραν εύκολα τη νίκη κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» χάρη στο γκολ του Ντότη στις αρχές του δευτέρου μέρους της αναμέτρησης.

Αυτός ήταν και ο έκτος τίτλος για τους Ερυθρόλευκους σε έντεκα διοργανώσεις, ενώ διατήρησε τα σκήπτρα που είχε από πέρυσι. Ενδεικτικό της ανωτερότητας του Ολυμπιακού είναι πως στο πρώτο ημίχρονο και σε αγώνα που ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καν τελική προσπάθεια προς την εστία των Ερυθρολεύκων!

Μάλιστα το γκολ θα μπορούσε να έχει έρθει από το πρώτο ημίχρονο εάν ο Σαπουτζής στο 34ο λεπτό ή ο Λιάτσος στο 36ο νικούσαν τον τερματοφύλακα των Ασπρόμαυρων. Στο δεύτερο μέρος όμως, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξή του, όταν ο Ντότης από το ημικύκλιο εκτέλεσε τον Μπαλωμένο για το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν, δίχως όμως να καταφέρνουν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα που βρήκε πρωταθλητή Ελλάδας τον Ολυμπιακό.

Η λήξη του αγώνα επεφύλασσε πολύ όμορφες εικόνες, με τους παίκτες των δυο ομάδων να αγκαλιάζονται και να χαιρετούν ιπποτικά ο ένας τον άλλον, υπενθυμίζοντας σε όλους την πραγματική σημασία του αθλητισμού.

ΠΑΟΚ (Αλεξιάδης): Μπαλωμένος, Κιτσάκης (52′ Πιπιλιάρης), Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Αβεντισιάν, Γρόσδης, Καραμπέρης (66′ Κωνσταντέλιας), Τσοπούρογλου, Γκορτεζιάνι, Καράκουτης (66′ Ντάικο), Τζόλης

Ολυμπιακός (Μαυρογενίδης): Τζολάκης, Τσαβός, Κατσογιάννης, Ασλανίδης, Κεραμίδας, Σαπουντζής (81′ Μούκα), Γούλας, Λιάτσος (58′ Αρσενίδης), Ντότης, Κατσαβάκης, Σουρλής

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς