21.8 C
Athens

Η πρωτιά του Χασάν

Ο Αιγύπτιος σέντερ φορ στάθηκε άτυχος στο πρώτο μισό της περιόδου, αλλά πάτησε το γκάζι στο δεύτερο γύρο και έχει πετύχει συνολικά 14 γκολ

Έχει πετύχει 11 γκολ μέσα στο 2019. Σκόραρε εναντίον της Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκης, έκανε χατ-τρικ στο ματς με τον ΟΦΗ και πανηγύρισε τέρματα εναντίον της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του Παναιτωλικού, του Απόλλων Σμύρνης, της Λαμίας (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) και της Ξάνθης.

Ο Αχμέντ Χασάν μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο δεύτερο μισό της σεζόν, μετράει συνολικά 14 γκολ και θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά στον πίνακα των σκόρερ, αν δεν είχε σταθεί τόσο άτυχος στον α´ γύρο, όπου είχε τέσσερα δοκάρια.

Ειδικά, τα δύο δοκάρια στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα μπορούσαν να έχουν αλλάξουν την ιστορία του πρωταθλήματος. Διότι, ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πάρει μόλις ένα βαθμό σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά πιθανότατα έξι και ο ΠΑΟΚ θα είχε τρεις λιγότερους. Δηλαδή, ο τίτλος θα κοκκίνιζε.

Ο Χασάν λοιπόν θα αντιμετωπιζόταν διαφορετικά αυτή τη στιγμή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δοκάρι και μέσα, μάγκας και δοκάρι και έξω…

Ωστόσο, ο 26χρονος στράικερ έχει μια πρωτιά αυτή τη στιγμή. Είναι πρώτος στην κατηγορία γκολ/τελικές προσπάθειες, γεγονός που δείχνει ότι έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ. Ο Χασάν πετυχαίνει γκολ ανά 3,5 τελικές, τη στιγμή που (οι δύο πρώτοι σκόρερ στο πρωτάθλημα) ο Πόνσε σκοράρει ανά 3,7 και ο Κουλούρης ανά 4,1 τελικές προσπάθειες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς