20.9 C
Athens

Έφτασαν τους 290 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα

Πλησιάζουν τα 300 τα θύματα από τις 8 εκρήξεις στη Σρι Λάνκα – 500 οι τραυματίες

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις οχτώ εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 290 νεκρούς και 500 τραυματίες.

Πρόκειται για τις χειρότερες επιθέσεις από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα πριν από δέκα χρόνια. Η αστυνομία στη Σρι Λάνκα έχει συλλάβει συνολικά δεκατρείς άνδρες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις. Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε δύο τοποθεσίες, μέσα στο και κοντά στο Κολόμπο και ανήκουν στην ίδια εξτρεμιστική οργάνωση.

Τουλάχιστον δύο από τις συνολικά οκτώ επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα έγιναν από βομβιστές-καμικάζι.

Aίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι αρχές της χώρας είχαν ενημέρωση 10 ημέρες νωρίτερα για πιθανές επιθέσεις σε «γνωστές εκκλησίες» από βομβιστές αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας οι πληροφορίες μιλούσαν για μια ισλαμιστική οργάνωση, την NTJ (National Thowheeth Jama’ath) η οποία σκόπευε να διαπράξει «επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον μεγάλων εκκλησιών» και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς