22.8 C
Athens

«Θύτες» και «θύματα» στην ίδια μοίρα: Το μπάσκετ δεν περιμένει τίποτα από τον Βασιλειάδη

Πόσο λογικό θα ήταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι λύκοι και πρόβατα ως ισότιμοι συνομιλητές; Ο άνθρωπος που τσουβάλιασε τους Αγγελόπουλους ως «κακομαθημένους παράγοντες» δεν έχει καμία πρόθεση να παρέμβει στο σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό μπάσκετ

Σε περίπτωση που δεν διαβάσατε τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στη Real News, ιδού το επίμαχο απόσπασμα:

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τους ξένους διαιτητές δεν τους φέρνει η κυβέρνηση. Η απόφαση να μπουν ξένοι διαιτητές μπορεί να ληφθεί μόνο από την οικεία ομοσπονδία, τόσο την ελληνική, όσο και την ευρωπαϊκή. Από εκεί και πέρα, εγώ προσπάθησα και με συναντήσεις και με συζητήσεις να αποκλιμακώσω την ένταση. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, να σκεφτεί το ίδιο το προϊόν, το ίδιο το άθλημα. Από την πλευρά μου, ό,τι βοήθεια μου ζητηθεί θα την παράσχω, αλλά πάντα στο πλαίσιο του εφικτού. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο το άθλημα, τότε αυτό δεν μπορεί να σωθεί με το στανιό. Και αναφέρομαι στο σύνολο των εμπλεκομένων πλευρών».

Ως στέλεχος μιας κυβέρνησης που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα βρίσκεται στην εξουσία σε μερικούς μήνες, ο Γιώργος Βασιλειάδης θα μπορούσε να αφήσει έστω μια θετική παρακαταθήκη ως υφυπουργός Αθλητισμού, αδιαφορώντας(;) για το όποιο πολιτικό κόστος.

Από την αδράνεια αλλά και τις επίσημες τοποθετήσεις του ωστόσο, είναι σαφές πως δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με το ταλαίπωρο ελληνικό μπάσκετ. Είναι πραγματικά κωμικό να ακούς έναν εκπρόσωπο της πιο παρεμβατικής κυβέρνησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο να δηλώνει ανήμπορος, όταν η κουβέντα φτάνει στο μπάσκετ.

Και είναι εξοργιστικό να ακούς έναν υφυπουργό Αθλητισμού να εξισώνει «θύτες» και «θύματα», καλώντας δήθεν όλες τις «εμπλεκόμενες πλευρές» να τα βρουν μεταξύ τους. Να απαιτείς δηλαδή να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι λύκοι και πρόβατα, συζητώντας την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης.

Κλέφτες και θύματα ισότιμοι συνομιλητές

Η παραπάνω προσέγγιση φαντάζει αφελής. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μια κουτοπόνηρη στρατηγική που δεν θα έπρεπε να ξεγελά κανέναν. Πόσο σοβαρά μπορεί κάποιος έναν τύπο που εξισώνει κλέφτες και θύματα ως ισότιμους συνομιλητές; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσο κι αν προσπαθεί ο κύριος Βασιλειάδης να το ρίξει στην τρελή και να κάνει τον όψιμο ειρηνιστή.

Υπάρχει μια οργάνωση που εν είδει συμμορίας λυμαίνεται το ελληνικό μπάσκετ εδώ και δεκαετίες. Αγωγές, μηνύσεις και δεκάδες έγγραφες ή προφορικές καταγγελίες συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους σήψης. Όποιος λοιπόν, δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση και δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι επιβάλλει η θέση του προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, στην καλύτερη περίπτωση είναι συμμέτοχος και στη χειρότερη συνεργός.

Ο Ολυμπιακός είναι ο άμεσα θιγμένος από όλη αυτή την ιστορία. Ο σύλλογος που έχει βιώσει στο πετσί του την ασυδοσία και την αλαζονεία ενός αρρωστημένου συστήματος. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ προσπάθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή να βάλουν στο παιχνίδι τον καθ’ ύλην αρμόδιο για δράση. Θα έπρεπε όμως να έχουν αποκωδικοποιήσει καιρό τώρα τα μηνύματα του Βασιλειάδη, του ανθρώπου που εμμέσως πλην σαφώς τους χαρακτήρισε «κακομαθημένους παράγοντες».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θα γίνει ο πρώτος υφυπουργός που επί των ημερών του θα έχει προκύψει αποχώρηση κορυφαίου συλλόγου από το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκτός πια αν έχει προλάβει να φύγει από τη θέση του πριν επικυρωθεί η ειλημμένη απόφαση των Αγγελόπουλων.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η Πέννυ Ρόγκα του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο: «Η μάχη μόλις ξεκίνησε, ψηλά το κεφάλι»

Η λίμπερο των Πρασίνων αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο, την οποία είναι αποφασισμένη να κερδίσει - «Μέρα πρώτη, η μάχη μόλις ξεκίνησε. Ψηλά το κεφάλι», αναφέρει στο μήνυμά της

Η Μακάμπι απέρριψε το αίτημα του ΠΑΟ για 250 εισιτήρια και περιμένει νέο κύμα οπαδών της στο Game 4

Η διοίκηση της ισραηλινής ομάδας απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα των Πρασίνων για παρουσία 250 Ελλήνων οπαδών στη «Χάλα Πιονίρ» και προσπαθεί να βάλει στο γήπεδο ακόμα περισσότερους δικούς της φιλάθλους σε σύγκριση με τους 1.000 που παρευρέθηκαν στο Game 3

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για την ιστορική απόδραση από το Μπέρμιγχαμ

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ραντεβού με την ευρωπαϊκή τους ιστορία στο Μπέρμιγχαμ, όπου θα δώσουν τα πάντα για να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα με φόντο τη ρεβάνς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Άστον Βίλα, το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Conference League