23.3 C
Athens

«Όπως έστηναν τους αγώνες, έτσι ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εκλογές»

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιτίθεται σε καθημερινή βάση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καταπατώντας βασικές αρχές του ποινικού κώδικα αλλά και του κράτους δικαίου

Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε ήταν η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Από εκείνη την ώρα κι έπειτα, ένας ολόκληρος κυβερνητικός μηχανισμός επιτίθεται σχεδόν σε… ωριαία βάση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πρώτο βιολί σε αυτές τις επιθέσεις ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως  υπό προθεσμία πρωθυπουργός, αδυνατώντας να κρύψει τον εκνευρισμό από τα σοβαρότατα κατήγγειλε δημόσια ο Βαγγέλης Μαρινάκης την περασμένη Πέμπτη. Συνεχίζοντας τις αναφορές στον ηγέτη του Ολυμπιακού, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να εκτίθεται. Αυτός είναι ο πιο κομψός τρόπος για να χαρακτηρίσει κάποιος τη χαμένη ψυχραιμία ενός ανθρώπου που αναφέρεται σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις με καταδικαστική βεβαιότητα.

Δίχως καν σέβεται το θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να επηρεάσει κοινή γνώμη και δικαστικές αρχές προκαταβάλλοντας αποφάσεις σύμφωνα με το συμφέρον του. Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος όταν ακούει έναν πρωθυπουργό να μιλά με βεβαιότητα δικαστή για «στημένους αγώνες», αναφερόμενος μάλιστα σε στοιχηματισμούς που δεν προκύπτουν από πουθενά!

Απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, όπου έδωσε το «παρών» και ο Πέτρος Κόκκαλης:

«Φαίνεται να αγχώνονται πολύ. Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε μέσο. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα σε σχέση με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Από στημένες ειδήσεις, στημένες δημοσκοπήσεις, στημένα πρωτοσέλιδα, στημένους δήθεν Μακεδονομάχους στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν έχουν μια ειδικότητα στα στημένα. Όπως έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα, ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν τους κάναμε τη χάρη και έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να αγχώνονται γιατί βλέπουν, ότι στις 26 Μάη θα πέσουν μέσα στη παγίδα που οι ίδιοι έστησαν. Γιατί ξέρουν, ότι από το 2015 έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στην κάλπη» είπε.

Έβγαλαν από τη κουρτίνα που κρυβόταν, τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταρρίψει την εικονική πραγματικότητα που έστησαν. Θα είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα. Και θα είναι κόλαφος, γιατί, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές εκλογές, οι πολίτες δεν θα έχουν διάθεση να τιμωρήσουν τη κυβέρνηση, αλλά να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση. Να τους τιμωρήσουν για την επιμονή τους να υπερασπίζονται τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων και να αρνούνται τη κάθαρση και τη δικαιοσύνη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκυβερνήσουν με τον κο Μαρινάκη και να τον αθωώσουν

«Έβγαλαν προχθές, από πίσω από τη κουρτίνα που κρυβόταν, τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους, να εξαπολύσει επίθεση λάσπης σε μένα και στην κυβέρνηση. Και τι μας είπε ο υπόδικος για κακουργήματα και διωκόμενος για εμπορεία ναρκωτικών -να μην το ξεχνάμε αυτό-» ρώτησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Τι μας είπε, ότι αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα μας πάει, λέει, φυλακή. Κι εγώ, μόλις τον άκουσα, τρόμαξα τόσο πολύ που κρύφτηκα από το φόβο μου. Θέλω λοιπόν σήμερα, από δω, από τη Πάτρα, να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μαρινάκη, που αποφάσισε να βγει από το σκοτάδι, που κατοικούσε τόσο καιρό, στο φως».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς