28 C
Athens

Κυπελλούχος Ελλάδας με ανατροπή ο ΠΑΟΚ!

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική χρονιά (3-1 τον Ηρακλή στην Ιεράπετρα)

Μετά τη Ρόδο, σειρά είχε η Ιεράπετρα. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του βόλεϊ ανδρών τον Ηρακλή και δυσκολότερα απ’ ότι περίμενε, επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε το τρόπαιο με MVP τον Κλαπβάικ.

Ο Ολλανδός διαγώνιος όπως και στον χθεσινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία και εκτέλεσε τον Ηρακλή στη μεγάλη διαγώνιο στο τέλος του τέταρτου σετ.

Αιφνιδίασε με καλή υποδοχή ο Ηρακλής

Αν και οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού ήταν τρομερά καταβεβλημένοι από τον ημιτελικό κόντρα στον Φοίνικα, φρόντισαν με καλή υποδοχή από τον εξαιρετικό νεαρό λίμπερο Μπουράκη και με σταθερά συγκροτημένη δουλειά στο μπλοκ-άμυνα να προηγηθούν αρχικά με τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ (5-8) και σταδιακά να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους έξι (13-19). Ο Κλίντι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στον Φοίνικα και με δική του επίθεση έδωσε τέσσερα σετ μπολ στον Ηρακλή, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ντίνας που με μονό μπλοκ στον Όκολιτς έκανε το 0-1 σετ (20-25).

Τους ξύπνησε ο Μουαγκουτούτια

Η καλή υποδοχή του Γκάρετ Μουαγκουτούτια καθώς και οι οβίδες του από τη θέση του σέρβις έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στον ΠΑΟΚ (10-5) με τον Τακουρίδη να παίρνει τη σκυτάλη και με μπλοκ να κάνει double σκορ (16-8). Με τον Όκολιτς να πλασάρει, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 12(!), ενώ το μπλοκ του Σαφράνοβιτς έφερε την ισοφάριση σε 1-1 σετ (25-12).

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το καλό μομέντουμ και με τον MVP του, τον Ολλανδό διαγώνιο, Κλαπβάικ να επιτίθεται από παντού πήρε άνετο προβάδισμα τριών πόντων (15-12) και έφτασε τη διαφορά ξανά στους έξι (22-16). Ο Ηρακλής είχε λανθασμένες επιλογές στην επίθεση, ο Κλίντι σταματούσε στο μπλοκ του ΠΑΟΚ, ενώ Αρμενάκης-Ποπόφ άλλαζαν συνεχώς στη διαγώνιο προκειμένου να βρεθεί μια καλή επιθετικά λύση. Το αποτέλεσμα ήταν με παράβαση των τυπικά φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ να κάνει την ανατροπή σε 2-1 σετ (25-20).

Ντέρμπι στο τέλος του τέταρτου σετ

Ο Γιούρι Φιλίποφ φρόντισε να κλείσει τον Ποπόφ στο μέτρο του δυνατού και παράλληλα να εκμεταλλευτεί το ότι ο Ηρακλής δεν έπαιζε αρκετά πρώτο χρόνο. Το 8-8 έγινε γρήγορα 16-13 και 18-15 με Όκολιτς και Τακουρίδη να μοιάζουν απροσπέλαστοι στο φιλέ. Οι παίκτες του Ορφανού όχι μόνο μείωσαν τη διαφορά, αλλά προηγήθηκαν με 22-23 χάρη στην επίθεση του Ποπόφ. Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια με τον ΠΑΟΚ να έχει τρία σετ μπολ και τελικά κατέκτησε το σετ και το τρόπαιο με 3-1 με την επίθεση του Κλαπβάικ στη μεγάλη διαγώνιο (27-25).

Τα σετ (3-1): 20-25, 25-12, 25-20, 27-25

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς