16.4 C
Athens

Με γεύση… Τσέρι

Ο Ολυμπιακός στραγγάλισε την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο (67-76) και πήρε ακόμα μια νίκη στον δρόμο για τα playoff της Basket League

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έδωσαν μια παράσταση στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, σε ένα παιχνίδι δίχως πολύ θέαμα, με την ομάδα του Μπλατ να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Με την έναρξη του παιχνιδιού οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και προμηνυόταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα στην περιφέρεια και προσπάθησε να χτυπήσει την ΑΕΚ μέσα στην ρακέτα.

ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι, καθώς η ΑΕΚ δεν έστελνε σωστές άμυνες μέσα στο ζωγραφιστό και δέχθηκε αρκετούς πόντους. Παρόλα αυτά, η πρώτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μόλις έναν πόντο μπροστά (20-21).

Στη συνέχεια, πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους πήραν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Βινς Χάντερ, όμως και οι δύο προπονητές έσφιξαν τις άμυνες τους και πίεσαν πολύ τις πρώτες μπάλες για να εμποδίσουν την εύκολη δημιουργία.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος πήρε αρκετές προσπάθειες και έκανε αρκετές μπούκες στην ρακέτα των κιτρινόμαυρων. Η Ένωση βρήκε μπόλικους πόντους πίσω από τα 6.75, εκμεταλλευόμενοι και την παράλληλη αστοχία του Ολυμπιακού στον συγκεκριμένο τομέα (36-39).

Στο δεύτερο μέρος, δεν άλλαξε κάτι δραστικό στο τέμπο του παιχνιδιού, με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να αντιμετωπίζει σαφές επιθετικό πρόβλημα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ περιόρισε την δράση του Λαρεντζάκη και οι πόντοι έρχονταν με το σταγονόμετρο, με την Ένωση να σκοράρει μόλις 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (50-57).

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Τσέρι, ο οποίος κατάφερε να αρπάξει την ευκαιρία και να βάλει και τους πρώτους του πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό και γνώρισαν την ήττα με 67-76.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 36-39, 50-57, 67-76

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς