14.9 C
Athens

Euroleague: Ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ’ αλεύρι

Ο Insider γράφει για τη δήθεν αυστηρότητα της Euroleague με την αστεία κλήση του Πιτίνο και τη συγκρίνει με την πλήρη αδιαφορία της στο άκρως επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό φύλλο αγώνα του ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Ο Ρικ Πιτίνο κλήθηκε από τη Euroleague να δώσει εξηγήσεις για κάποια σχόλια που έκανε μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη. Διαβάζοντας κάποιος τον λόγο για τον οποίο εγκαλείται ο Αμερικανός τεχνικός, πιθανότατα θα συμφωνήσει μαζί μας ως προς την υπερβολή του πράγματος.

Κακά τα ψέματα, ο Πιτίνο διατύπωσε τα παράπονά του όσο πιο κόσμια γινόταν. Το αν έχει δίκιο ή άδικο είναι μια άλλη ιστορία. Όπως και το φάουλ της αναφοράς του στον Ολυμπιακό χθες, που επίσης δεν έχει καμία σχέση με την περίσταση.

Επιτρέψτε μας να θεωρούμε ασόβαρη την κλήση του προπονητή του Παναθηναϊκού. Αν η Euroleague θέλει να φανεί αυστηρή, θα πρέπει να το κάνει ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Κι αν όντως το μέλημά της είναι να αποφευχθούν οι δυσφημιστικές αναφορές και συμπεριφορές προς τη Λίγκα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό…

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αλλεπάλληλα χρηματικά πρόστιμα, ωστόσο σχεδόν τα μισά χαρίστηκαν στους Πράσινους. Όχι γιατί επέδειξαν μεταμέλεια, αλλά γιατί ο Μπερτομέου θεώρησε πως έτσι «καλόπιανε» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μέχρι που ήρθε εκείνο το περιβόητο φύλλο αγώνα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός του πρώτου γύρου της Euroleague.

Τα όσα καταγράφηκαν ήταν πρωτόγνωρα για την ιστορία της διοργάνωσης, τουλάχιστον σε αυτή τη σύγχρονή της βερσιόν του 21ου αιώνα. Παρόλο που ήταν τόσο σοβαρά και άκρως επιβαρυντικά για τους Πράσινους και τον ηγέτη τους, δεν άνοιξε ρουθούνι. Σα να μην ειπώθηκαν, σα να μην καταγράφηκαν ποτέ.

Όταν λοιπόν θες να είσαι ή έστω να φαίνεσαι αυστηρός, οφείλεις να τιμωρείς τις χοντράδες παραδειγματικά. Κι αν σου μένει ακόμα διάθεση για τιμωρίες, τότε κάλεσε και όποιον προπονητή καταφέρεται εναντίον της διαιτησίας. Σίγουρα όμως όχι με τον κόσμιο τρόπο που το έκανε ο Ρικ Πιτίνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς