16.2 C
Athens

Ψυχωμένος ΠΑΟΚ, απέκλεισε και φέτος στο Κύπελλο τον Ολυμπιακό

Όπως και στον περσινό ημιτελικό στη Ρόδο έτσι και φέτος στον αντίστοιχο της Ιεράπετρας, ο ΠΑΟΚ με εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-1 του... λαβωμένου Ολυμπιακού και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου

Οι χειμερινές μεταγραφές έφεραν την… άνοιξη για τον ΠΑΟΚ. Με τρομερή εμφάνιση του Κλαπβάικ και αρκετή βοήθεια από τους Όκολιτς, Τακουρίδη και Μουαγκουτούτια, οι ασπρόμαυροι επιβλήθηκαν με ανατροπή με 3-1 του Ολυμπιακού και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου της Ιεράπετρας.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των Ηρακλή ή Φοίνικα Σύρου και θα αναζητήσουν το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο στον θεσμό. Ο Ολυμπιακός που ήταν πληγωμένος στα άκρα λόγω της σημαντικότατης απουσίας του Αλεξίεφ καθώς και εκείνης του Κουμεντάκη μπλόκαρε κυριολεκτικά και… μεταφορικά στην επίθεση, παρουσιάζοντας και ζητήματα στη γραμμή του σέρβις.

Οι παίκτες του Γιούρι Φιλίποφ μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με τρεις πόντους (11-8) με καλή δουλειά στο μπλοκ από τον Κλαπβάικ. Γρήγορα οι ερυθρόλευκοι αναθάρρησαν και με άσο του Τερβαπόρτι και μονά μπλοκ του Σμιτ και Ανδρεάδη σε Μουαγκουτούτια και Κλαπβάικ αντίστοιχα έκαναν την ανατροπή (15-17) ενώ έφτασαν τη διαφορά και στους τέσσερις με τον Σμιτ (16-20).

Με αλλαγές τους Τερζή και Μπούτο καθώς και με τον άσο του Όκολιτς ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 19-20 αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις και με Πετρέα, Ραουβέρντινκ κατέκτησε το πρώτο σετ με 22-25.

Ο Όκολιτς πήρε… μόνος του το δεύτερο σετ

Ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά πρώτο χρόνο στο πρώτο σετ (κορυφαίος ο Ανδρεάδης με 6/6), αλλά όχι και στο δεύτερο: Αυτό το έκανε ο ΠΑΟΚ με τον καλύτερο κεντρικό του πρωταθλήματος, τον Όκολιτς. Ο Σέρβος απείλησε και από τη γραμμή του σέρβις αλλά και σε πρώτο χρόνο συνεπικουρούμενος στην επίθεση από τον Τακουρίδη και τον Κλάπβαικ. Η διαφορά για τον ΠΑΟΚ ήταν στο +3 (8-5) και σταδιακά εκτοξεύτηκε στο +7 (17-10). Ήταν το σημείο όπου στο παιχνίδι είχε περάσει ο Ζουπάνης ως ακραίος για τον Ολυμπιακό, μια αλλαγή που δεν βγήκε στον Μουνιόθ.

Ο Φιλίποφ με εξαιρετικές πάσες μοίραζε τρομερά το παιχνίδι και ο επιθετικός μονόλογος του «Δικέφαλου του Βορρά» συνεχίστηκε για να ισοφαρίσει τελικά σε 25-15.

Ντέρμπι στο τρίτο σετ

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φορτσάτος (6-4) αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός επέστρεψε και το παιχνίδι κύλησε πόντο-πόντο (14-14). Με Σμιτ και… video check ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-17, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε με Όκολιτς και Γάτση. Ο Έλληνας κεντρικός που πέρασε αλλαγή δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή των Ερυθρολεύκων και έφτασε τη διαφορά στο +2 (23-21). Ο Σμιτ μείωσε σε 24-23, αλλά μία δική του άουτ επίθεση χάρισε το σετ στον ΠΑΟΚ (25-23).

Τον καταδίκασαν τα χαμένα σετ μπολ

Με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια στο τέταρτο σετ, το παιχνίδι έγινε.. θρίλερ. Όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με τον Σμαραγδή να μπαίνει ως αλλαγή και να δίνει προβάδισμα με 16-18 στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε προβάδισμα (23-22) με τον Σμιτ να απαντά με μπλοκ άουτ και τον Σμαραγδή να παίρνει το πρώτο σετ μπολ για τους Ερυθρόλευκους. Ο Κλαπβάικ απάντησε για το 24-24 με την ομάδα του Μουνιόθ να έχει στη συνέχεια τρία ακόμα χαμένα σετ μπολ. Τελικά ο Τακουρίδης με μπλοκ… τιμώρησε τον Σμιτ κι έτσι οι «ασπρόμαυροι» προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα σετ (3-1): 22-25, 25-15, 25-23, 28-26

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς