18 C
Athens

Πόζαρε στη θάλασσα μαζί με καρχαρίες και ένας της δάγκωσε το χέρι (pics)

Μια 19χρονη τουρίστρια μπέρδεψε τους καρχαρίες με… παπάκια και μπήκε στο νερό μαζί τους πιστεύοντας ότι θα βγάλει την τέλεια φωτογραφία

H 19χρονη Καταρίνα Ζαρίτσκιε έκανε διακοπές στις Μπαχάμες και όπως κάθε παραθεριστής που… σέβεται τον εαυτό του την εποχή των social media, θέλησε να ανεβάσει εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις εξωτικές διακοπές της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για να πάρει πολλά likes από τους ακολούθους της.

Οι ντόπιοι στο νησάκι Staniel Cay της είπαν ότι είναι πολύ διασκεδαστικό να κολυμπήσει στα γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε δεκάδες καρχαρίες-τροφούς. Πρόκειται για καρχαρίες που απαντώνται σε τροπικά και υποτροπικά νερά, τρέφονται με καρκινοειδή, μαλάκια και θαλάσσια φίδια και γενικά δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για τον άνθρωποι (αν και έχουν υπάρξει κρούσματα επίθεσης σε ανθρώπους).

Η ίδια δεν το σκέφτηκε πολύ. Αλλωστε, είχε δει αμέτρητες φωτογραφίες στα social media με άλλους τουρίστες που διασκέδαζαν στη θάλασσα ανάμεσα σε καρχαρίες-τροφούς.

Ετσι, έπεσε στο νερό, ξάπλωσε ανάσκελα και περιστοιχιζόμενη από τους καρχαρίες έδειχνε να απολαμβάνει την παρέα τους, σίγουρη ότι θα έβγαζε και εξαιρετικά πλάνα για τις τέλειες φωτογραφίες που τραβούσε ο φίλος της από ψηλά.

Το πράγμα όμως… στράβωσε. Ενας καρχαρίας της δάγκωσε το χέρι και την τράβηξε στο νερό. Εχοντας διαβάσει και έχοντας δει τόσες ταινίες με καρχαρίες κατάλαβε ότι πρέπει να μείνει ψύχραιμη και να βγει από τη θάλασσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αυτό και έκανε. Πήγε στην κοντινότερη κλινική, περιποιήθηκαν το τραύμα της, που ευτυχώς ήταν επιφανειακό, αλλά οι διακοπές της είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα… μάζεψε άρον άρον και έφυγε για Φλόριντα, προκειμένου να σιγουρευτεί πως δεν κινδυνεύει από κάποια μόλυνση.

Το πιθανότερο βέβαια ήταν πως ο καρχαρίας δεν είχε κακές προθέσεις. Ακριβώς επειδή οι περισσότεροι τουρίστες τους ταΐζουν, πίστεψε ότι θα βρει στο χέρι της φαγητό και είπε να το… ψάξει λίγο παραπάνω.

Την καλή φωτογραφία που ήθελε η Καταρίνα δεν την έβγαλε ποτέ. Αναμνήσεις όμως για μια ζωή απέκτησε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς