20.6 C
Athens

Κούγιας: Έγκλημα να εξευτελίζονται διακεκριμένοι συνάδελφοι

Παράνομες και αντιαισθητικές οι συλλήψεις δικηγόρων, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια

«Είμαι κατηγορηματικός με τη νομική μου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται και η κατηγορία, κατά την άποψή μου, θα καταρρεύσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών», τονίζει ο Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τις συλλήψεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, του Θεόδωρου Παναγόπουλου και του εντολέα του, Γιώργου Αντωνόπουλου, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Είμαι 40 και πλέον χρόνια δικηγόρος κι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με συλλήψεις με εντάλματα συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται μόνο για επικινδύνους εγκληματίες και μόνο όταν αυτοί είναι ύποπτοι φυγής και αγνώστου διαμονής ή ύποπτοι να διαπράξουν εγκλήματα στον χρόνο που συλλαμβάνονται ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιφανών δικηγόρων, οι οποίοι λίγη ώρα πριν τη σύλληψή τους ασκούσαν το λειτούργημά τους στις αίθουσες των δικαστηρίων που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το γραφείο του κ. Εφέτου Ανακριτού, ο οποίος εξέδωσε τα εντάλματα συλλήψεως, είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου.

Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια «είναι έγκλημα κατά της δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος σαν τον εντολέα μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, και να εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου».

Ο συνήγορος του κ. Αντωνόπουλου κάνει λόγο για «πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του» και κάνει λόγο για κάλυψη από πολιτικό-νομικό.

«Προσωπικά υποψιάζομαι ποιος πολιτικός – νομικός βρίσκεται από πίσω», σημειώνει, εκτιμώντας ότι υπάρχει παραπλάνηση της Εφέτου Ανακριτού, κυρίας Ράικου.

«Μελετώντας τη δικογραφία ψάχνω να βρω έστω και ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι οι κύριοι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει και δολοφονεί, ψάχνω να βρω ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο εντολέας μου ζήτησε έστω και ένα ευρώ από τον Φλώρο, είτε απευθείας είτε μέσω των δικηγόρων του, παράνομα για να τον αναγκάσει να κάνει τι, το οποίο δεν έπρεπε να κάνει», αναφέρει ο δικηγόρος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς