21.5 C
Athens

Να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία τους ζήτησαν Πολάκης και Καμένος

Την υπαγωγή τους στον νόμο περί ευθύνης υπουργών ζήτησαν οι Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία τους κατά τη σημερινή τους ακρόαση από την επιτροπή δεοντολογίας της βουλής.

Κατά του κ. Πολάκη έχει στραφεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ, για τον ίδιο λόγο κατηγορεί τον κ. Καμμένου ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και κατά συνέπεια θα πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.  Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό του αντιπροέδρου της ΝΔ: «Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα».

Παρόμοιο το σκεπτικό και για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος με υπόμνημα του ζήτησε τη μετατροπή της δικογραφίας που σχηματίστηκε ύστερα από τη μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη του σε υπουργική, υποστηρίζοντας ότι τα καταγγελλόμενα τελέστηκαν την περίοδο που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς