16.5 C
Athens

Αντιφάκος στο FWS: Ο ΟΦΗ έχει τα φόντα να εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία

Ο κεντρικός του ΟΦΗ, Αργύρης Αντιφάκος μιλά αποκλειστικά στο FWS.gr για την ιστορική άνοδο της κρητικής ομάδας στη Volley League

Στα σαλόνια της Volley League θα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα επικράτησε με 3-0 του ΑΟ Κέρκης στον τελικό του Final Four της Α2 και με χαρακτηριστική άνεση εξασφάλισε το εισιτήριο για την Α1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΟΦΗ είχε ήδη αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ανόδου λόγω τραυματισμών, αποχωρήσεων κλπ, αλλά τη φετινή χρονιά κατάφερε να πετύχει τον τελικό στόχο. Μια ομάδα με έμπειρους αθλητές και με μια υγιή διοίκηση από πίσω που στήριζε κάθε στιγμή το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου, ο Ναουσαίος κεντρικός, Αργύρης Αντιφάκος που αγωνίστηκε για μία ακόμα χρονιά στην κρητική ομάδα μίλησε αποκλειστικά στο FWS για τη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου και τα όσα έπονται.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

– Ήσουν και πέρυσι στον ΟΦΗ. Τι ήταν αυτό που πήγε καλύτερα και σας βοήθησε να πετύχετε τον στόχο της ανόδου; Ομοιογένεια, ποιότητα, ψυχολογία;

«Πέρυσι ενώ έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια απ’ την διοίκηση για να ενισχύσει την ομάδα υπήρξαν πολλές ατυχίες με αποχωρήσεις και τραυματισμούς έτσι η ομάδα βγήκε εκτός στόχων νωρίς φέτος δημιουργήθηκε ένα ρόστερ με βάθος με πολλούς αξιόλογους αθλητές οι οποίοι είχαν κίνητρο να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία και αυτό το πετύχαμε με όλα αυτά που ανέφερες».

– Η διοίκηση στήριξε την προσπάθεια και δικαιώθηκε. Κόσμος ακολούθησε στην Αθήνα την ομάδα για να την ενισχύσει στον τελικό της ανόδου. Στόχος για τον ΟΦΗ θα είναι εκτός από την παραμονή να εδραιωθεί και στη μεγάλη κατηγορία;

«Με επικεφαλής τον κύριο Δάνδαλη που στηρίζει για χρόνια αυτήν την προσπάθεια με τον κόσμο του ΟΦΗ να στηρίζει την ομαδα και με σωστές επιλογές αθλητών και διοίκησης νομίζω ότι ο ΟΦΗ έχει τα φόντα να εδραιωθεί στην μεγάλη κατηγορία».

– Με αφορμή και την παρουσία του Φοίνικα στη μεγάλη κατηγορία πες μας τι δυσκολίες συναντά μια ομάδα που βρίσκεται σε νησί ειδικά τον χειμώνα;

«Θα σου μιλήσω συγκεκριμένα για το Ηράκλειο που έχω προσωπική εμπειρία. Πιο πολύ στο θέμα μετακίνησης το ότι πρέπει να αλλάξεις δύο μέσα μεταφοράς όταν παίζεις στην επαρχία κυρίως, μιας και η ομάδα μετακινείται συνήθως με καράβι και εν συνεχεία με λεωφορείο κι αυτό γίνεται κάθε 15 μέρες».

Κλείνοντας σε ερώτηση αναφορικά με τους μελλοντικούς του στόχους και το αν θα επιθυμούσε να συνεχίσει στον ΟΦΗ επεσήμανε:

«Δόξα τω Θεώ, τους περισσότερους τους έχω εκπληρώσει το τελευταίο που θα θελα να κάνω πριν σταματήσω είναι να αγωνιστω σ’ έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Θα συζητήσω με την διοίκηση κι αν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί όχι; (σ.σ αναφορικά με την παραμονή του στον ΟΦΗ)».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς