20.3 C
Athens

Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης δεν είπε ποτέ «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»

Σε διαστρέβλωση των λεγομένων του Βαρουφάκη από τον δημοσιογράφο του New Yorker απέδωσε η Δανάνη Στράτου την περίφημη φράση

Η Δανάη Στράτου διέψευσε την περίφημη φράση «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες», η οποία αποδίδεται στον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του New Yorker τον Ιούλιο του 2015.

Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Ήρθε σπίτι μας ο δημοσιογράφος το 2015 πριν τα capital controls και έμεινε μια εβδομάδα στην Αθήνα. Ήρθαν στο σπίτι και εγώ είχα φτιάξει φαγητό γιατί είχαμε καλεσμένο και τον οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Καθίσαμε να φάμε στο τραπέζι. Η συνέντευξη είχε γίνει και όσα συζητούσαμε ήταν off the record. Ο Γιάνης μέσα στην δυσκολία των πραγμάτων επιχείρησε να κάνει χιούμορ γιατί μερικές φορές είναι λυτρωτικό. Έκανε έναν παραλληλισμό με την ταινία “Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά” και ο δημοσιογράφος το διαστρέβλωσε εντελώς».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα. Στράτου είπε ακόμα την είδηση περί κλεισίματος των τραπεζών την έμαθε από το ραδιόφωνο: «Πήγαινα να κάνω κάποια ψώνια και το άκουσα στο ραδιόφωνο. Σταμάτησα στην άκρη να ακούσω, αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο».

Η Δανάη Στράτου κατέληξε λέγοντας πως ο σύζυγός της δεν είχε ευθύνη για όσα συνέβησαν, προσπάθησε μάλιστα να τα αποφύγει, ωστόσο έπρεπε αναγκαστικά να βάλει την υπογραφή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς