19.5 C
Athens

Τίτλο στη Λάρισα; Σπίτια σας!

Τα προεόρτια για τη φιέστα τίτλου άγχωσαν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αρκέστηκε στην ισοπαλία στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ (1-1) και η κατάκτηση του τίτλου μπαίνει στην... αναμονή

Ήθελε μόνο νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού η ΑΕΛ παρά τις αναποδιές που της παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι απέσπασε τον βαθμό, απογοητεύοντας… προσωρινά όσους περίμεναν από απόψε τον τίτλο.

Το άγχος κατέβαλε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πάντως προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΛ με τον πολύ κινητικό Δημήτρη Λημνιό καθώς και τον απρόβλεπτο στην επίθεση, Μπίσεσβαρ. Ο Κρίστινσον πιστοποίησε σ’ ένα ακόμα παιχνίδι πως είναι ένας εξαιρετικός και σταθερός τερματοφύλακας και είχε απάντηση σε όποια σουτ επιχειρούσαν οι γηπεδούχοι.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά σκληρό, ενώ η βροχή έκανε αρκετά βαρύ τον αγωνιστικό χώρο του ΑΕΛ FC Arena. Ο ΠΑΟΚ είδε τον αρχηγό του Αντελίνο Βιεϊρίνια να αποχωρεί κουτσαίνοντας και εμφανέστατα αυτή η εικόνα επηρέασε και την απόδοσή του στο γήπεδο. Και για την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα όμως τα πράγματα δεν κύλησαν καλύτερα: Η ατυχία χτύπησε δις την πόρτα του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος έχασε Μπέρτο και Γκοΐκοβιτς από το πρώτο ημίχρονο!

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με το καταπληκτικό γκολ του Πέλκα να κάνει το 0-1 στο 55ο λεπτό με άπαντες στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων να πανηγυρίζουν το γκολ που εκείνη τη στιγμή τους έδινε τον τίτλο.

Αλλά ο Γιακιμόφσκι είχε άλλα σχέδια. Ο Σκοπιανός μπακ με εξαιρετικό πλασέ -πιθανώς να επεδίωκε και σέντρα- ισοφάρισε άμεσα σε 1-1 στο 64ο λεπτό. Εκεί το τέμπο του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο, με την ΑΕΛ να παίζει περισσότερο ψυχωμένα και παρά τις ατυχίες να αποσπά τον βαθμό που είχε ανάγκη στη μάχη της παραμονής.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ παρά τα όποια προεόρτια είχαν στηθεί, θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη αγωνιστική και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για να πανηγυρίσει τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κίτρινες: 5′ Φατιόν, 51′ Λημνιός

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι (85′ Γκόλιας), Μόρας, Μπέρτος (43′ Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκόικοβιτς (29′ Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια (36′ Γιαννούλης), Ολιβέιρα (79′ Ζαμπά), Σάκχοφ Πέλκας, Λημνιός (84′ Καρέλης), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς