23.2 C
Athens

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Αθλέτικ, βουλιάζει η Ράγιο

Ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς διεξήχθη στην Ισπανία ανάμεσα σε Αθλέτικ και Ράγιο, με τους Βάσκους να παίρνουν τη νίκη με 3-2

Την έξοδο στην Ευρώπη συνεχίζει να επιδιώκει η Αθλέτικ Μπιλμπάο που επιβλήθηκε της Ράγιο Βαγιεκάνο με 3-2 και έφτασε τους 46 βαθμούς, την ίδια ώρα που η Ράγιο παρέμεινε εντός της διακεκαυμένης ζώνης στους 27 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό, η ομάδα του Γκάιθκα Γαριτάνο άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Ινιάκι Γουίλιαμς και είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 18′, αλλά ο Ραούλ Γκαρθία νικήθηκε στο πέναλτι από τον Αλμπέρτο.

Η Ράγιο με ανεβασμένη ψυχολογία βγήκε μπροστά και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε με το φανταστικό σουτ του Μορένο. Στο 50ο λεπτό ο Ινιάκι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αθλέτικ, ενώ μια ανόητη αποβολή του Αντβίνκουλα στο 52ο λεπτό έκανε δύσκολο το έργο της της Ράγιο, η οποία συνέχισε με 10 παίκτες και είδε τον Ραούλ Γκαρθία να σκοράρει για το 3-1 στο 72ο λεπτό.

Ο Ντε Τομάς μείωσε σε 3-2 για τους φιλοξενούμενους στο 85ο λεπτό και παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Πάκο Χέμεθ έφυγε με… άδεια χέρια από το «Σαν Μαμές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς