21.7 C
Athens

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για Euro 2028 και Mundial 2030

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μαζί με τους ομολόγους του από τις άλλες χώρες υπέγραψε την κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη των δύο διοργανώσεων

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την από κοινού τους υποψηφιότητα για το Euro 2028 και Mundial 2030 υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τους ομολόγους του της Σερβίας Βαγια Ουντόβισιτς, της Βουλγαρίας Κράσεν Κράλεφ και της Ρουμανίας Μπόγκνταν Ματέι πριν από την υπογραφή του μνημονίου, στο πλαίσιο της Sportexpo 2019.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε λόγο για μία «κοινή πορεία, με αισιοδοξία, χαμόγελο, σοβαρότητα, επίγνωση της πραγματικότητας και με βασικό γνώμονα καλύτερες μέρες γι’ αυτήν εδώ την περιοχή, που συνήθως απασχολεί την Υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε. Να δείξουμε ότι πρωτοπορούμε, μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο εδώ στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα, με ανοιχτά Βαλκάνια και την πόλη αυτή επίκεντρο των εξελίξεων. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς