15.9 C
Athens

Υπόθεση Γουέμπερ: Ο «καμικάζι» με την ωρολογιακή βόμβα

Ο Inspector Campbell εξιχνιάζει την υπόθεση του Μπριάντε Γουέμπερ και δίνει απαντήσεις σε πράγματα που προκάλεσαν εύλογες απορίες στους οπαδούς του Ολυμπιακού

Ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο Γουέμπερ. «Καλά, ο Γούεμπερ σας έφταιξε;» ήταν η πρώτη αντίδραση αρκετών οπαδών. Δικαιολογημένη. Justified. Διότι σου λέει ο οπαδός του Ολυμπιακού «ο ένας κάνει αυτό, ο άλλος κάνει το άλλο, ο τρίτος το παράλλο και δεν τους έδιωξαν. Τουλάχιστον ο κοτσιδάκιας έδινε και την ψυχή του στο παρκέ». True.

Ας δούμε το πράγμα όμως πιο προσεκτικά. Το επιχείρημα «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν» μου θυμίζει υπουργό/βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιον με «προβληματική» συμπεριφορά που έχει πολυετές συμβόλαιο δεν είναι εύκολο να τον φας, άρα θα προσπαθήσεις να εξαντλήσεις κάθε πιθανότητα μήπως συνετιστεί. To get a grip που λέγανε και οι Αεροσμίθ.

Όταν όμως συναντάς περίπτωση παίκτη που στους δυο μήνες αρχίζει τις τζιριτζάντζουλες, είναι λογικό να μην έχεις ούτε την υπομονή, αλλά ούτε και τη διάθεση για τον συνετίσεις. Τώρα, εκείνοι που πιστεύουν ότι κρύβεται κάποια τρομερή συνωμοσία πίσω από την επικείμενη αποπομπή του Γουέμπερ δεν υπάρχει τρόπος να πειστούν για το αντίθετο.

Ειδικά όταν προτιμούν να διαβάζουν φήμες, σενάρια και λοιπές π@π@ριές σε κάθε απίθανη ιστοσελίδα και σελίδα στο facebook. Ξέρω, όλοι γνωρίζουν κάποιον που ξέρει κάποιον που είναι στις court seats και «ακούει διάφορα». Πατάνε στη δίψα του οπαδού για inside information και η παπάτζα πάει σύννεφο. Papatza goes cloud που θα ‘λεγε και ο Alexis.

Σε μια ομάδα που είχε ήδη χάσει την αυτοκυριαρχία και τη συγκέντρωσή της, ο Γουέμπερ ήταν η τελευταία χρονικά προσθήκη και ο μοναδικός που δεν τον είχε αγγίξει η αρρώστια εκείνων των bloody weeks της διαρροής του ηχητικού. Ο Μπριάντε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο παρκέ και η ανυπαρξία αρκετών συμπαικτών του τον έκανε να φαίνεται Χάκετ επί δύο.

Μέχρι που ήρθε ο «τραυματισμός» του. Επικαλούμενος ενοχλήσεις στο γόνατο, ο Γουέμπερ έμεινε έξω από την προπόνηση της Πέμπτης. Όταν όμως δηλώνεις πρόβλημα στο γόνατο, το πρωτόκολλο λέει μαγνητική. Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα. Ο παίκτης αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις και συνέχισε το βιολί του και την Παρασκευή. Εσείς λοιπόν, τι θα κάνατε;

Ένα μόνο να έχετε κατά νου. Αν η εικόνα του Αμερικανού δεν ήταν τόσο καλή στο παρκέ, θα είχε χαιρετίσει ΠΟΛΥ νωρίτερα. Πολύ πριν «τραυματιστεί» δηλαδή. Τα νυχτοπερπατήματά του ήταν σχεδόν καθημερινά και εν γνώσει των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ήταν όμως το μικρότερο από τα προβλήματα και τις σκοτούρες που είχαν να αντιμετωπίσουν σε εκείνο το διάστημα. Από τη στιγμή που δεν έδινε δικαιώματα στους αγώνες (για τις προπονήσεις καλύτερα να μην πω κάτι), η παράβλεψη ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση.

Ο Μπριάντε ήταν ένας καμικάζι εντός παρκέ, αλλά την «ωρολογιακή βόμβα» την είχε μαζί του 24/7. Όταν άρχισαν τα πρώτα μεγάλα εγκώμια για την απόδοσή του, εκείνοι που γνώριζαν από πρώτο χέρι τι συνέβαινε παρακαλούσαν να μη σκάσει η βόμβα πριν το τέλος της σεζόν. Κυρίως επειδή προέβλεπαν τη μουρμούρα που θα ακολουθούσε.

Από τη στιγμή που παλεύεις να γιατρέψεις μια κατάσταση και ενόψει της κομβικής νέας σεζόν που έρχεται, δε γίνεται να την μπολιάζεις με «μολυσμένο» αίμα. Ο Γουέμπερ έκανε την αρχή, ο Τουπάν θα ακολουθήσει και σίγουρα δεν θα είναι οι τελευταίοι που θα αποτελέσουν παρελθόν από το υπάρχον ρόστερ. Θα ακολουθήσουν κάμποσες ακόμη αποχωρήσεις μόλις τελειώσει η χρονιά, ανεξάρτητα αν τα συμβόλαιά τους εκπνέουν ή όχι. First things first όμως…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς