19 C
Athens

«Ματιές» σε Σιμόν Φαλέτ

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έχει γεννηθεί στη Γαλλία, αγωνίζεται στη Γερμανία και είναι διεθνής με την ομάδα της Γουινέας

Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Μιράντα θα επιστρέψει στη Γουλβς, καθώς λήγει ο δανεισμός του, ενώ ο Βούκοβιτς είναι μετέωρος αφού τούτη την ώρα αποτελεί τέταρτη λύση στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

Με δεδομένο ότι ο Σισέ και ο Μεριά θα έχουν υποχρεώσεις με την Σενεγάλη και την Τυνησία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το καλοκαίρι και θα χάσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων, ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί να προχωρήσουν όσο το δυνατό πιο νωρίς οι υποθέσεις των στόπερ εν όψει των προκριματικών αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού εμπλουτίζεται διαρκώς όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ο Μαρτίνς, ο Καρεμπέ και ο Μοντέστο έχουν κάποιους παίκτες στα υπόψιν, ενώ παράλληλα φτάνουν προτάσεις στην πειραϊκή ΠΑΕ από γραφεία μάνατζερ. Όλα περνούν από το «μικροσκόπιο» και μετά το Πάσχα θα δοθούν οι κατευθυντήριες εντολές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, μεταξύ των κεντρικών αμυντικών στους οποίους ρίχνουν «ματιές» οι Ερυθρόλευκοι, είναι και ο Σιμόν Φαλέτ. Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ γεννήθηκε στη Γαλλία, στην πόλη Λε Μαν και έχει καταγωγή από τη Γουινέα.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Τουρ και στα 15 του εντάχτηκε στην ομάδα Νέων της Λοριάν. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Λοριάν στα 20 του, το 2012, και τα επόμενα πέντε χρόνια φόρεσε επίσης τις φανέλες των Λαβάλ, Μπρεστ και Μετς, από την οποία τον απέκτησε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2017.

Ο Φαλέτ την περασμένη σεζόν είχε 27 συμμετοχές και 1 γκολ με την Άιντραχτ στο πρωτάθλημα, αλλά την τρέχουσα περίοδο έχει παίξει μόνο σε 9 αγώνες, εκ των οποίων οι 5 στο πρωτάθλημα και οι 4 στο Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν βασικός στα παιχνίδια εναντίον των Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βέρντερ Βρέμης και Μάιντς στην Μπουντεσλίγκα και στα τέσσερα ματς με τη Μαρσέιγ και τη Λάτσιο στην Ευρώπη. Έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Φρανκφούρτης μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018 αποδέχτηκε την πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γουινέας, Πολ Πατ και αγωνίστηκε εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού (1-1), στις 18 Νοεμβρίου. Ο Σιμόν Φαλέτ ήταν στην αρχική ενδεκάδα, όπως και ο ερυθρόλευκος Μαντί Καμαρά.

Για τον αμυντικό της Άιντραχτ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στόπερ αλλά και ως αριστερός μπακ, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον τον περασμένο Ιανουάριο η Ναντ, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Μπεσίκτας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς