17.7 C
Athens

Το πνεύμα του έχει ήδη φύγει, το σώμα ακολουθεί

Ο Insider αναλύει τα δεδομένα της επόμενης μέρας για τον Ολυμπιακό και δίνει με ποσοστά τις εκτιμήσεις του για το που θα αγωνίζονται οι Ερυθρόλευκοι του χρόνου

Αύριο συμπληρώνονται δυο ημερολογιακοί μήνες από τη βραδιά που ο Ολυμπιακός άνοιξε την πόρτα του ΟΑΚΑ και αποχώρησε στο ημίχρονο του ημιτελικού. Πόσοι πίστεψαν ότι το #mexritelous είχε ήδη ξεκινήσει; Σχετικά λίγοι. Πολλοί δικοί του περίμεναν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις, όλοι σχεδόν οι «απέναντι» αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει το πράγμα.

Ήταν, βλέπετε και η αγωνιώδης προπαγάνδα αρκετών ΜΜΕ που προσπαθούσαν να περάσουν τη γραμμή περί «στρακαστρούκας». Άρχισαν όμως να χλομιάζουν όταν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση που έθετε απαράβατους όρους για το ντέρμπι του πρωταθλήματος. Δεν τηρήθηκαν, δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός. Τόσο απλά.

Δυο μήνες μετά, το πνεύμα των Ερυθρόλευκων έχει ήδη φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία απολύτως πρεμούρα για το τι θα γίνει στα ματς που έρχονται. Δεν τον ενδιαφέρει καν σε ποια θέση θα τερματίσει, με την έβδομη να φαντάζει ως η πιο πιθανή πλέον.

Σε λίγες εβδομάδες, το σώμα των Πειραιωτών θα ακολουθήσει το φευγάτο πνεύμα τους. Σε ποιον προορισμό; Υπάρχουν σοβαρότατες πιθανότητες η επόμενη σεζόν να τους βρει στην Αδριατική Λίγκα. Στις αρχές Μαΐου η Γενική Συνέλευση των μελών της ABA Liga θα συζητήσει εκτενώς το θέμα του Ολυμπιακού, με τον οποίο έχουν ήδη γίνει τόσο άτυπες όσο και επίσημες συναντήσεις.

Η παρουσία Σταυρόπουλου και Λεπενιώτη στο Ζάγκρεμπ την Τετάρτη σηματοδότησε την τρίτη επαφή μεταξύ των δυο πλευρών. Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ πήραν μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις λεπτομέρειες της πιθανής ένταξής τους στην Αδριατική. Ταυτόχρονα, μετέφεραν στον Γ. Διευθυντή της Λίγκας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Οι πιθανότητες της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην ABA Liga αγγίζουν με μια πρόχειρη εκτίμηση το 70%. Το λέμε αυτό επειδή οι άνθρωποι της Αδριατικής θα κληθούν να βρουν λύσεις μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα και για το ποιος θα είναι ο δεύτερος σύλλογος που θα πλαισίωνε τον Ολυμπιακό, μια και δε γίνεται να υπάρχει μονός αριθμός ομάδων στο πρωτάθλημα.

Τι γίνεται με το υπόλοιπο 30%; Αυτό αναφέρεται στην αποκλειστική συμμετοχή των Ερυθρόλευκων στη Euroleague. Δηλαδή, 34 ματς κανονικής περιόδου (οι ομάδες θα είναι 18 του χρόνου) και βλέπουμε. Οι πιθανότητες να βρίσκεται και του χρόνου στην Basket League ο Ολυμπιακός δεν ξεπερνούν το 0,5%, ίσως και λιγότερο. Όσες είναι δηλαδή και οι πιθανότητες σαρωτικών αλλαγών σε ΚΕΔ και ΕΟΚ.

Το πνεύμα του Ολυμπιακού είναι φευγάτο από το ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και καιρό. Με το που θα ολοκληρωθούν (πρόωρα) οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του, θα φύγει και το σώμα του. Το αν και πόσο θα «ταλαιπωρηθεί» (σωματικά ή οικονομικά) στη συνέχεια, θα το διαπιστώσουμε βήμα – βήμα. Μπροστά στα βασανιστήρια που περιμένουν εκείνους που τον ώθησαν ως εκεί όμως, η όποια δική του ταλαιπωρία θα μοιάζει με υπέρτατη καλοπέραση…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς