17 C
Athens

Λυκογιάννης: «Το παιχνίδι με τον Χολαργό το έδωσαν στο Περιστέρι»

Ο Άρης Λυκογιάννης παραχώρησε συνέντευξη για τη φετινή πορεία του Χολαργού, ενώ άφησε αιχμές για τον αγώνα με το Περιστέρι

Ο Χολαργός πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φέτος με τον Άρη Λυκογιάννη να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει φέτος, ενώ πέταξε και τα «καρφιά» του για το ματς με το Περιστέρι, στο οποίο ηττήθηκε ο Χολαργός.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πορεία του Χολαργού: «Είχαμε πολλά παιχνίδια με σασπένς φέτος. Γενικά δεν είμαστε χαλαροί. Είμαστε μια ομάδα με αμυντικό χαρακτήρα. Έχουμε την καλύτερη άμυνα μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ είμαστε πρώτοι σε κοψίματα και ριμπάουντ μετά απ’ αυτούς τους δυο. Ήδη από το καλοκαίρι είχαμε την εικόνα ότι θα έχουμε μια σταθερή ομάδα και ότι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από σενάρια για τις χαμηλές θέσεις. Είχαμε από την αρχή να διαχειριστούμε ένα μπάτζετ που μου έδινε μεγαλύτερη ευχή από προηγούμενα χρόνια με τον Κολοσσό. Ήμουν από την αρχή πεπεισμένος ότι θα μπορέσω να φτιάξω μια ομάδα δυνατή».

Για την απώλεια του Ντόρσεϊ: «Θα ήταν διαφορετική η εικόνα μας αν ο Ντόρσεϊ ήταν υγιής. Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο χωρίς να έχουμε τον βασικό πυλώνα του παιχνιδιού μας. Μας επηρέασε σημαντικά αυτό σε 2-3 ματς που χάσαμε στις λεπτομέρειες και θα ήμασταν ακόμα ψηλότερα αν τα είχαμε κερδίσει. Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα αμυντικά από τη δική μας, αν εξαιρέσεις Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

Για την καλή χρονιά του Γιάνκοβιτς: «Ο Γιάνκοβιτς έκανε μια καλή σεζόν και είναι ένας παίκτης υψηλότερου επιπέδου από την ομάδα. Τον βοήθησε η σεζόν να βρει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, ώστε να διεκδικήσει κάτι ακόμα καλύτερο».

Για το ποιος βρίσκεται πίσω από τον Χολαργό: «Βρίσκεται ο Γιώργος Δρόσος, που έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με σοβαρό κόστος. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λείπει στις ΗΠΑ και γίνεται μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον Θόδωρο Καρατζά, που είναι πανέξυπνος άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να χειρίζεται πράγματα και καταστάσεις. Αυτοί οι δυο άνθρωποι έτρεξαν ουσιαστικά την ομάδα».

Για το ποιος κάνει τις μεταγραφές: «Αυτή είναι μια ερώτηση που διαφέρει από ομάδα σε ομάδα. Στις ομάδες που είναι ο Λυκογιάννης τις μεταγραφές τις κάνει ο Λυκογιάννης. Για το τι γίνεται στις άλλες ομάδες έχω μεγάλη επιφύλαξη. Πρέπει να προσαρμόζεις την ομάδα σου σε αυτό που έχεις και όχι σε αυτό που θέλεις. Πρέπει με τα χρήματα που σου δίνονται να κάνεις τις σωστές επιλογές και να μην κάνεις πολλές αλλαγές. Αυτό ακολουθώ εγώ τα τελευταία χρόνια και δεν έχω χάσει».

Για το αν εκνευρίζεται στη διάρκεια του αγώνα: «Αρκετά θα έλεγα. Θέλω να πιστεύω ότι ειδικά τη φετινή σεζόν επικεντρωθήκαμε στο τι κάνουν οι παίκτες μας και όχι στους διαιτητές. Όσο περισσότερο μένεις έξω απ’ αυτό, τόσο το καλύτερο. Θα χαθεί η μπάλα για όποιον μπει στη διαδικασία να εξηγήσει έξωθεν καταστάσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ασχοληθείς με τη δική σου ομάδα».

Για το αν στενοχωρήθηκε περισσότερο: «Και για τα δυο στενοχωρήθηκα, για διαφορετικούς λόγους. Με το Περιστέρι ήμασταν καλύτεροι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και για άλλους παράγοντες χάσαμε. Ήταν ένα παιχνίδι που το έδωσαν στο Περιστέρι. Με τον Ολυμπιακό ήταν ένα ματς που δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να το χτυπήσεις, αλλά το χάσαμε στις λεπτομέρειες που πρέπει να έχεις για να νικήσεις έναν τέτοιο αντίπαλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς