15.9 C
Athens

Όλα για όλα στο Τορίνο!

Κριστιάνο Ρονάλντο και Νταβίντ Νέρες έδωσαν την λύση για τις ομάδες τους στην Ολλανδία (1-1) και πλέον Γιουβέντους και Άγιαξ θα παίξουν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου στο Τορίνο

Φοβερό παιχνίδι στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», με τις δύο ομάδες να προσφέρουν άφθονο θέαμα δίχως πολλά γκολ. Όμως, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στην Ιταλία.

Χορταστικό παιχνίδι στο Άμστερνταμ, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν εκρηκτικά το παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Άγιαξ πίεζε πολύ ψηλά τις γραμμές της Γιουβέντους και στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν σε πολλά λάθη, όπως και σε διωξίματα.

Οι Ολλανδοί δεν άφηναν τις πρώτες πάσες των αμυντικών και των μέσων της Ιταλικής ομάδας, με αποτέλεσμα να αποκόψουν την επικοινωνία των γραμμών. Τα πρώτα καλά σουτ για τον Άγιαξ έγιναν από τον Ζιγιές, τα οποία ανάγκασαν τον Σέζνι σε ισάριθμες επεμβάσεις.

Στο 25΄η ωραία συνεργασία των γηπεδούχων έφεραν τον Φαν ντε Μπεκ μπροστά από τον Σέζνι, με τον Ολλανδό να στέλνει την μπάλα λίγα μέτρα άουτ.

Όμως, την απόλυτη κυριαρχία του Άγιαξ ήρθε να σπάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μια κεφαλιά-πέναλτι στον Ονάνα, διαμορφώνοντας το 0-1 στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» κόντρα στη ροή του αγώνα,

Παράλληλα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Νταβίντ Νέρες πήρε την μπάλα από το ύψος της μεσαίας γραμμής και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, με το πλασέ του να καταλήγει στα δίχτυα της Γιουβέντους για την ισοφάριση.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε για ένα διάστημα με τις δύο ομάδες να μην καίγονται για το γκολ, καθώς προσπαθούσαν να διαφυλάξουν τα αμυντικά τους καθήκοντα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου έγινε από τον Ντάγκλας Κόστα στο 85ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο να αδειάζει τον Βέλτμαν στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ονάνα.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Βέλτμαν, ντε Λιχτ, Μπλίντ, Ταγλιαφίκο, ντε Γιονγκ, Σόνε (75′ Εκέλενκαμπ), Ζιγιές, φαν ντε Μπεκ, Νέρες,Τάντιτς

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Άλεξ Σάντρο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Κανσέλο, Ματουιντί (75′ Ντιμπάλα), Πιάνιτς, Μπεντανκούρ, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς (60′ Ντάγκλας Κόστα), Μπερναρντέσκι (90′ Κεντίρα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς