23.3 C
Athens

Η εξομολόγηση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου (vid)

Για τον φίλο της που την παγίδευσε, τη σύλληψή της, την παραμονή της στις φυλακές και την αθωωτική απόφαση μιλάει η 21χρονη

Την πρώτη της συνέντευξη μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς της με τη Δικαιοσύνη έδωσε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου στον Αντώνη Σρόιτερ.

Στην εκπομπή, που θα μεταδοθεί αύριο από τον Alpha, η 21χρονη μιλάει για την περιπέτεια που ξεκίνησε με τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές της.

«Ο Πέτρος μου είπε : “Ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει , άνοιξα τα φερμουάρ , είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του», λέει για τον φίλο της από τη Ρουμανία, τον οποίο κατηγορεί ότι την παγίδευσε.

Περιγράφει την επεισοδιακή σύλληψή της στο αεροδρόμιο όταν οι εικόνες της με τη μαύρη κουκούλα στο πρόσωπο την έκαναν γνωστή ως το «μοντέλο με την κοκαΐνη»: «Είχα πάθει σοκ, έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινόταν και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα».

Μιλά για όσα πέρασε επί 17 μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “τι θέλεις; πες μου τι θέλεις; θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε».

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι αυτή που άκουσε τους ενόρκους του δικαστηρίου του Χονγκ-Κονγκ να ανακοινώνουν την ετυμηγορία τους για την αθωότητά της: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήταν!».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς