21.8 C
Athens

Υπάρχουν «διαμάντια», αλλά και δυσκολίες

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την αγορά της β´ κατηγορίας της Γαλλίας, η οποία κρύβει αρκετά «διαμάντια», αλλά παράλληλα υπάρχουν και πολλές δυσκολίες ως προς την εκπλήρωση των στόχων

Οι επιλογές που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι Ερυθρόλευκοι (Σισέ, Καμαρά) τους έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους. Το επόμενο «στοίχημα» είναι ο Ουσεϊνού Μπα, τον οποίο οι Πειραιώτες απέκτησαν τον περασμένο Ιανουάριο από την Γκαζελέκ (παρέμεινε στην ομάδα της Κορσικής ως δανεικός) και θα ενσωματωθεί στο ρόστερ τους τον Ιούνιο.

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να ρίχνουν ματιές στην Ligue 2, ένα πρωτάθλημα το οποίο γνωρίζουν καλά ο Φρανσουά Μοντεστό και ο Κριστιάν Καρεμπέ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι εύκολο το έργο τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νεαροί παίκτες που έχει πάρει την τελευταία διετία ο Ολυμπιακός είναι από την Κορσική. Ο Σισέ και ο Καμαρά έπαιζαν στην Αζαξιό και ο Μπα αγωνίζεται στην Γκαζελέκ.

Το πόσο δύσκολο είναι να φέρει η πειραϊκή ομάδα σε πέρας ορισμένες υποθέσεις, αποτυπώνεται σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Ligue 2.

Ο 19χρονος σέντερ φορ της Παρί, Σίλας Γουαμανγκιτούκα, για τον οποίο οι Γάλλοι είχαν αναφέρει πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες ότι παρακολουθείται στενά από τον Μοντεστό, πλέον βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μαρσέιγ, Λιλ, Σάλκε και Φιορεντίνα.

Το τελευταίο διήμερο ρεπορτάζ στη Γαλλία ανέφεραν, επίσης, ότι ο 17χρονος κεντρικός χαφ της Σοσό, Λουσιέν Αγουμέ  απασχολεί τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Λιόν, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Μπάγερν και Λειψία. Όλα αυτά για δύο παίκτες 19 και 17 ετών.

Πληροφορίες από την Γαλλία φέρουν τους Ερυθρόλευκους να κοιτούν τρεις νεαρούς παίκτες. Ο πρώτος είναι ο 23χρονος Σενεγαλέζος σέντερ φορ Χαμπίμπ Ντιαλό που ανήκει στη Μετς και είναι πρώτος σκόρερ –μαζί με τον Γκαρμπονιέ- στη Ligue 2 με 20 τέρματα. Όμως, δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθώς η ομάδα του τον κοστολογεί στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος είναι ο 21χρονος αριστερό μπακ της Γκαζελέκ (και συμπαίκτης του Μπα), Φοντέ Καμαρά που είναι διεθνής με την ομάδα των Ανδρών της Γουινέας, στην οποία είναι βασικός ο ερυθρόλευκος Μαντί Καμαρά.

Και ο τρίτος είναι ο 20χρονος Γάλλος, Αλεξίς Κλοντ-Μορίς της Λοριάν που αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα (11 γκολ και 3 ασίστ σε 27 ματς). Ωστόσο, κι αυτός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και έχει συμβόλαιο με τη Λοριάν μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς