17.2 C
Athens

Πω πω ένας Θρύλος! (vids)

Με πανέμορφες συνεργασίες, εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 0-5 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σαν να κάνει... προπόνηση

Αυτό θα πει ερυθρόλευκη παράσταση! Ο Ολυμπιακός με πέντε διαφορετικούς σκόρερς διέλυσε την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα και έδειξε πως αδιάφορο ματς δεν υπάρχει.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στον Παναιτωλικό να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα πέντε γκολ φάνηκαν και… λίγα βάσει των πολλών ευκαιριών που δημιούργησαν και στα δύο ημίχρονα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του μόνο ως αδιάφορη δεν είδαν την αναμέτρηση στο Αγρίνιο κόντρα σε μια ομάδα που θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Τον… χορό των γκολ άνοιξε στο 9ο λεπτό ο Μασούρας. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κινήθηκε -ως συνήθως- σαν φορ, εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Χασάν μετά τη σέντρα του Ποντένσε και έκανε το 0-1. Οι χώροι που συνέχισαν να βρίσκουν οι ερυθρόλευκοι ήταν τεράστιοι, αφού ο Παναιτωλικός άφηνε μεγάλα κενά στη μεσαία γραμμή. «Βούτυρο στο ψωμί» του Φορτούνη, δηλαδή, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το παιχνίδι του και να βγάζει τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτικές θέσεις για γκολ.

Το θετικό για τον Παναιτωλικό είναι πως παρότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν βρήκε δεύτερο γκολ κάτι που κατά βάσει οφείλεται στα μπλοκ που έβαλαν σε σουτ οι αμυντικοί του Παναιτωλικού, αλλά και στις επεμβάσεις του Κυριακίδη. Το 0-2 ασφαλώς και θα μπορούσε να έρθει στο 31′, αν ο βοηθός δε σήκωνε εσφαλμένα το σημαιάκι στον Ομάρ, ο οποίος δεν ήταν εκτεθειμμένος στο ελάχιστο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Στο 50ο λεπτό, χάθηκε η μπάλα, ο Φορτούνης έβγαλε στον Χασάν και ο Αιγύπτιος με όμορφε πλασέ, έγραψε το 0-2. Έντεκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκιλιέρμε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από στημένη φάση. Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του Φορτούνη στο ματς, ενώ για τον Βραζιλιάνο αυτή ήταν η δεύτερη σερί αγωνιστική που σκοράρει.

Ο Καμαρά… ζήλεψε τη δόξα του Γκιλιέρμε και έβαλε και το δικό του λιθαράκι στο 70′ γράφοντας το 4-0, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο εκπληκτικός σε μία ακόμα αναμέτρηση Ομάρ με διαγώνιο σουτ.

Ο Παναιτωλικός απείλησε μόνο στο 76ο λεπτό με τον νεαρό Ντουάρτε, ο οποίος έδειξε πολύ θετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έβγαλε και τετ α τετ τον Μπαΐροβιτς στο 81′, αλλά ο Σουηδός έχασε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής.

Kίτρινες:
Μάζουρεκ 56’, Μαρινάκης 66’

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (38′ Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53′ Μπαϊροβιτς), Μανά, Ντίας (69′ Ντουάρτε), Μάζουρεκ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (66′ Μπουχαλάκης), Γκιγέρμε, Φορτούνης, Μασούρας (60′ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (71′ Σολδάνο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς