19.8 C
Athens

Το κόλπο για να σωθεί ο Τριτσώνης

Σήμερα θα σας αποκαλύψω τι έκαναν οι …εξυγιαντές της ΕΠΟ για να διατηρήσουν ενεργό τον Τριτσώνη στη διαιτησία και φυσικά στα γραφεία της ΚΕΔ. Αρχές Μαρτίου έφτασε στις ομοσπονδίες, προς τους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς, που είχαν καινούργια διοίκηση, όπως η ελληνική, μία εγκύκλιος. Με αυτή η UEFA ζητούσε να προτείνουν νέα μέλη, αν φυσικά το επιθυμούσαν, για τις επιτροπές της. Για τις θέσεις που έχει κατοχυρώσει η κάθε μια.

Στις 11 Μαρτίου έγινε το μπάχαλο του αιώνα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με τον Κομίνη, τον Ποντίκη, τον Ιβάν. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τους περισσότερους στο Πάρκο. Το χαρτί της UEFA γνωρίζουν μόνο ο Γραμμένος, ο Δέδες και το μαθαίνει ο Περέιρα. Στις 29 Μαρτίου ο Πορτογάλος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και ανακοινώνει τη σύνθεση της ΚΕΔ. Δίνει στον Τριτσώνη την ευθύνη χειρισμού της συνθήκης διαιτησίας για την Ελλάδα. Ουσιαστικά κοιμίζει τα μέλη της εκτελεστικής γιατί γνωρίζει την ύπαρξη της εγκυκλίου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσει να επιβιώσει ο Τριτσώνης καθώς το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ο Τριτσώνης αρχίζει να πατάει ξανά γερά στα πόδια του και να νιώθει πανίσχυρος. Αισθάνεται ότι έχει πλέον πλάτες. Την τελευταία αγωνιστική κάνει μεγάλο λάθος. Ορίζει τον Κομίνη στον αγώνα Πανιώνιος-Λεβαδειακός. Στον Βορρά παθαίνουν σοκ, η αντίδραση είναι ισχυρή και ο διεθνής διαιτητής αντικαθίσταται μετά από δύο ώρες από τον Τσαμούρη.

Ωστόσο το θέμα του διορισμού του στη συνθήκη διαιτησίας έχει περάσει στα ψιλά. Κανείς δεν ασχολείται με αυτό. Πανηγυρίζουν όλοι γιατί τον έχουν βγάλει από την ΚΕΔ. Ωστόσο οι προστάτες του έχουν ήδη ετοιμάσει την επόμενη μέρα. Ο Γραμμένος, ενώ ασκούνται έντονες πιέσεις για να απομακρυνθεί ο Τριτσώνης από την ΕΠΟ, στέλνει έγγραφο στην UEFA με δική του υπογραφή και τον προτείνει για το πάνελ της συνθήκης διαιτησίας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Δήθεν τάχα ότι τον θέλει η UEFA. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να τον σώσει.

Κάτι τελευταίο. Σε λίγο καιρό λήγουν οι θητείες όσων είναι στις επιτροπές της UEFA. Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προτείνει ξανά άτομα. Γιατί λοιπόν υπήρξε τόση βιασύνη για να μπει τώρα ο Τριτσώνης; Δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγους μήνες; Όχι. Δεν θα είχε ιδιότητα για να βρίσκεται κάθε μέρα στα γραφεία της ΚΕΔ. Ενώ τώρα μπορεί.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτσελόνα: Σκληρή κριτική και βαριές εκφράσεις μετά τη συντριβή στο ΣΕΦ

Μπορεί η παράδοση και η έδρα να είναι υπέρ της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τόσο τα ισπανικά Μέσα όσο και οι οπαδοί κρατούν μικρό καλάθι ενόψει Game 5, ασκώντας πολύ έντονη κριτική στον Γκριμάου και τους παίκτες για τη συντριβή και την κάκιστη εικόνα στη σειρά με τον Ολυμπιακό

Έμερι: Να αναλύσουμε όσα κάναμε άσχημα στο δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό, περιμένουμε τον Μαρτίνες

Ο κόουτς της Άστον Βίλα περιμένει την επιστροφή του Εμιλιάνο Μαρτίνες κόντρα στην Μπράιτον και διευκρίνισε πως η ομάδα του πρέπει να μάθει από τα λάθη της κόντρα στον Ολυμπιακό και να μάθει να κρατά τα δύο καρπούζια σε μία μασχάλη

Ολυμπιακός: Διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο ο Λαρεντζάκης, αμφίβολος για το Game 5 στη Βαρκελώνη

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τραυματίστηκε μετά το αντιαθλητικό του Αμπρίνες κατά τη διάρκεια του Game 4 στο ΣΕΦ και οι εξετάσεις του έδειξαν ότι υπέστη διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο και η συμμετοχή του στον «τελικό» της Βαρκελώνης κρίνεται αμφίβολη