24.3 C
Athens

Κυρίαρχος Ηρακλής, ισοφάρισε τη σειρά

Τρομερό παιχνίδι στο κλειστό της «Μίκρας» με τον Ηρακλή να παίρνει μια σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (3-1) και να ισοφαρίζει σε 1-1 τη σειρά για τα playoff της Volley League

Ο Ηρακλής ήταν αποφασισμένος στο δεύτερο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και τα κατάφερε με μπόλικο πάθος. Ο γηραιός πήρε τη νίκη με 3-1 και έστειλε τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι στο PAOK Sports Arena.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού όλα προμήνυαν ντέρμπι στη Μίκρα, με τον Ηρακλή να ξεκινάει με τον Κλίντι και το μπλοκ του να μαζεύει αρκετούς πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ με κύρια επιθετική πηγή τον Κλάπαβαϊκ έμεινε κοντά στο σκορ.

Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε, ο Ηρακλής πήρε το σετ με 27-25, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Στο δεύτερο σετ, ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και είχε αρκετά οργανωμένο παιχνίδι. Με τον Ντίμα Φιλίποβ να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι στις άκρες, αποσυντονίζοντας το μπλοκ των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με μεγάλες διαφορές από την αρχή.

Ο Ηρακλής δεν επέδειξε καμία αντίσταση στο δεύτερο σετ και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε εύκολα με 15-25 σε 1-1.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Σάκη Ψάρρα κατάφερε με κεκτημένη ταχύτητα να ξεκινήσει δυναμικά και το τρίτο σετ, παίρνοντας με τους Κλαπβάικ-Όκολιτς διαφορά έξι πόντων (7-13).

Όμως, ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση με τους Φέργκιουσον-Προύσαλη να συνεργάζονται άψογα στο φιλέ. Το σύνολο του Γιώργου Ορφανού κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή με ψυχραιμία και να προηγηθεί με 2-1 σετ.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, με την ψυχολογία στα ύψη ο Ηρακλής δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ και ξέφυγε εξ αρχής με μεγάλες διαφορές (18-10, 23-14), κάνοντας με άνεση το 3-1.

Πλέον η σειρά θα οδηγηθεί σε τρίτο παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ και εκεί θα κριθεί η πρόκριση.

Τα σετ: 27-25, 15-25, 25-23, 25-17.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς