19.7 C
Athens

Πετροπόλεμος και χημικά στα Διαβατά (vid)

Νέα σοβαρά επεισόδια στα Διαβατά, με ρίψη χημικών και πετροπόλεμο

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί για τρίτη μέρα τα Διαβατά, καθώς το μεσημέρι ξεκίνησαν νέα επεισόδια ανάμεσα στους πρόσφυγες και την αστυνομία.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας με σκοπό να προχωρήσουν προς την Ειδομένη και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να οπισθοχωρήσουν. Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς και άναψαν φωτιές, φωνάζοντας «open», αναφερόμενοι στα σύνορα.

Νωρίτερα, η κατάσταση φαινόταν να οδεύει προς εξομάλυνση, με την αναχώρηση δυο λεωφορείων με προορισμό τα Γιάννενα. «Εμείς κάναμε το πρωί μία διαμεσολάβηση με διερμηνείς, δημιουργήσαμε μία ομάδα εκπροσώπων των προσφύγων και μεταναστών να μας πουν τι επιθυμούν, δώσαμε διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλίσουμε την επιστροφή των ανθρώπων αυτών στις δομές που φιλοξενούνταν το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα επισημάναμε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει καμία  τιμωρητική πρόθεση για όσους έφτασαν εδώ στα Διαβατά, δεν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι τους παρείχαμε μέχρι σήμερα», σημείωσε ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς