17.8 C
Athens

Διαφωνούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ECA – UEFA για Super Champions League

Μπορεί οι ομάδες, η ECA και άλλοι φορείς να θέλουν τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος, αλλά τα πρωταθλήματα είναι αντίθετα

Οι ευρωπαϊκές Λίγκες δεν συνάδουν με αυτό που θέλουν οι σύλλογοι και έτσι η δημιουργία ενός Super Champions League το 2024 είναι στον «αέρα».

Στο πρόσφατο συνέδριο της ECA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων), το οποίο έγινε στο Άμστερνταμ, ο Αντρέα Ανιέλι έκανε γνωστό ότι η UEFA εξετάζει μαζί με τους συλλόγους μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2024 και μετά.

Σκοπός των ανθρώπων των οργανισμών είναι η δημιουργία πρωταθλήματος με 32 ομάδες, οι οποίες θα αγωνίζονται τα σαββατοκύριακα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λαρς-Κρίστερ Όλσον τόνισε: «Προστατεύουμε τα εγχώρια πρωταθλήματα, ό,τι πιο σημαντικό για τους οπαδούς. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε ενάντια στην αυξανόμενη ανισότητα που κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Επίσης, η Premier League εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στα σχέδια των UEFA – ECA: «Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και στη ζωή της χώρας. Εκατομμύρια οπαδοί βλέπουν τα παιχνίδια, με μία πίστη που περνάει από γενιά σε γενιά. Έχουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Ανταγωνιστικό και με πιστούς οπαδούς τους οποίους και υπερασπιζόμαστε».

Στις 8 Μαΐου η ομοσπονδία ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, όπου θα εκφράσουν τη διαφωνία τους σχετικά με τη δημιουργία ενός Super Champions League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς