16.5 C
Athens

Βίτσας: «Θύματα παραπληροφόρησης οι πρόσφυγες-Δεν ανοίγουν τα σύνορα»

«Δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα», ξεκαθάρισε ο υπουργός

Το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα, είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε τους πρόσφυγες θύματα παραπληροφόρησης διακινητών, οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει, για κάποιο λόγο, αυτή τη φήμη και τους κάλεσε να επιστρέψουν «στους ικανοποιητικούς έως πολύ καλούς χώρους, στους οποίους τους φιλοξενεί το ελληνικό κράτος».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και εννοείται ότι δεν θα επιτρέψουμε παράτυπες μετακινήσεις» και κάλεσε όλους όσοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο των Διαβατών «να μην βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και τους άλλους ανθρώπους που είναι γύρω τους».

Τέλος εκτίμησε ότι «με τη μέγιστη βοήθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία, αλλά και με την κοινή δράση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ύπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ, το αργότερο μέχρι το βράδυ, το πολύ αύριο το πρωί, θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς