26.1 C
Athens

Euroleague: Ο απόλυτος χάρτης της τελευταίας αγωνιστικής

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν θέση στα πλέι οφ και το FWS παρουσιάζει σε ΕΝΑΝ πίνακα όλους τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων μαζί με την τελική κατάταξη που θα προκύπτει για καθέναν από αυτούς

Η πιο κρίσιμη βραδιά της σεζόν (μέχρι την επόμενη;) έρχεται απόψε για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Η 30η αγωνιστική της Euroleague θα κρίνει τα τρία τελευταία εισιτήρια για τα πλέι οφ, δηλαδή τις ομάδες ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6-8 και θα ακολουθήσουν τις Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Εφές και Μπαρτσελόνα που έχουν ήδη στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη πεντάδα.

Κι αν οι πράσινοι που μεταμορφώθηκαν επί ημερών Πιτίνο ορίζουν μόνοι τους την τύχη τους, οι ερυθρόλευκοι περιμένουν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να γνωρίζουν αν το αυριανό παιχνίδι τους με την Νταρουσάφακα θα έχει βαθμολογικό νόημα. Τα αποψινά ματς ουσιαστικά είναι αυτά που είτε θα στείλουν την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σπίτι της, είτε θα της δώσουν την ευκαιρία με μια απλή νίκη επί της ουραγού τουρκικής ομάδας να προλάβει το τρένο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τέτοιες ώρες οι υπολογισμοί παίρνουν φωτιά και οι φίλοι του μπάσκετ ψάχνουν μέσα από σενάρια και… σπαζοκεφαλιές να καταλάβουν τι συμφέρει την ομάδα τους και πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ανάλογα με τον νικητή του κάθε ματς. Εμείς σας έχουμε την λύση. Με έναν και μόνο πίνακα ο οποίος εμπεριέχει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων, αλλά και την τελική κατάταξη που θα προκύπτει με κάθε έναν από αυτούς, μπορείτε εύκολα να βρείτε απάντηση στην ερώτηση «τι θα συμβεί αν…».

Στις οριζόντιες και χρωματιστές στήλες του πίνακα αναφέρονται έξι ομάδες που ενδιαφέρονται με τις νίκες τους και ακριβώς από κάτω το τελευταίο παιχνίδι που έχουν να δώσουν. Δηλαδή: Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα, ΤΣΣΚΑ-Μπασκόνια, Εφές-Μιλάνο, ΠΑΟ-Μπουντούσνοστ, Ρεάλ-Ζαλγκίρις και Φενέρ-Μακάμπι.

Στις κάθετες στήλες αναγράφεται ο πιθανός νικητής του κάθε ματς ώστε να καλυφθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων. Στην δεξιά πλευρά του πίνακα βλέπουμε την τελική κατάταξη ανάλογα με κάθε έναν από τους 32 συνολικά συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Ο πίνακας με λίγα λόγια διαβάζεται από το 1 έως το 32 και οριζόντια.

Σημ. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού έχουμε θεωρήσει ως δεδομένη την νίκη επι της Νταρουσάφακα αφού έτσι κι αλλιώς με ήττα οι ερυθρόλευκοι μένουν εκτός χωρίς να επηρεάζουν τους υπόλοιπους.

πίνακας Euroleague συνδυασμοί αποτελεσμάτων κατάταξη

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς