19 C
Athens

Καθάρισε από το πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης νίκησε άνετα τη Λαμία στο ΟΑΚΑ (2-0) και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Λαμία, άργησε να βρει ρυθμό, αλλά με τους Πόνσε-Κρίστισιτς πήρε τη νίκη και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης, δίχως να δεχτεί γκολ.

Με την έναρξη του παιχνιδιού οι δύο ομάδες δεν έβγαζαν αρκετή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπήρχε ένδεια φάσεων. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, ενώ η Λαμία είχε αρκετά σφιχτή αμυντική γραμμή.

Η Ένωση προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από το πλάι στην αρχή και κέρδισε αρκετά κόρνερ στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλά αντανακλαστικά, διώχνοντας τον κίνδυνο.

Πολλές μονομαχίες έγιναν στο χώρο του άξονα, με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ, αλλά οι παίκτες της τα χάλαγαν στην τελική πάσα. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε μετά από 37 λεπτά αγώνα, με τον Πέτρο Μάνταλο να δοκιμάζει κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα.

Η Λαμία από την μεριά της δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή και να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, με αποτέλεσμα να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Μόνο ένα σουτ του Δημούτσου στο 41′, που κατέληξε άουτ, σημειώθηκε για την ομάδα του Μάκη Χάβου.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αποδοκιμασίες των οπαδών για την κάκιστη εικόνα των ομάδων και την ανυπαρξία ευκαιριών.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Βίκτορα Κλωναρίδη για να πάρει τρεξίματα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να σπαταλά μια καλή ευκαιρία στο 59′ μετά από πάσα του Μάνταλου.

Ο Έκι Πόνσε έσπασε τον «γόρδιο δεσμό» στο 63ο λεπτό, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ με εξαιρετική κεφαλιά, μετά από ακόμα μια μπαλιά ακριβείας του Μάνταλου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο μέχρι και το 90+1′, όπου ο Κλωναρίδης έκανε ένα χαμηλό γύρισμα στην περιοχή της Λαμίας και ο Κρίστισιτς με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λαμία έκανε την πιο καθαρή της ευκαιρία με τον Αντέντζο να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, υποχρεώνοντας τον Μπάρκα σε μια τρομερή επέμβαση.

Η Ένωση πήρε μεγάλο προβάδισμα για να προκριθεί εκείνη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Μάκη Χάβου, ενώ αναμένεται ο επαναληπτικός στην έδρα της Λαμίας.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Γκάλο (46′ Κλωναρίδης), Σιμόες, Κρστίτσιτς (90′ Άλεφ), Μάνταλος, Λιβάγια (73′ Μπογέ), Πόνσε

Λαμία (Xάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69′ Μπλάζιτς), Μπεχαράνο, Τομάς (76΄Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56΄Επστάιν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς