17.3 C
Athens

Ολυμπιακός – Σλιμανί: Ένα φλερτ που κρατάει χρόνια

Πότε είχε ασχοληθεί ο Ολυμπιακός πρώτη φορά με τον Σλιμανί, τι αναφέρουν στην Τουρκία και ποια είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα για τον Αλγερινό επιθετικό

Όταν ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί πρώτη φορά με τον Σλιμανί, ο παίκτης αγωνιζόταν ακόμη στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο νυν τεχνικός των Ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς μόλις είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρίο Άβε.

Ήταν τον Ιούνιο του 2014, επί θητείας Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας, αλλά η υπόθεση του Αλγερινού σέντερ φορ δεν προχώρησε. O παίκτης είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία και γενικά στην Ευρώπη, τα είχε πάει καλά στην Σπόρτινγκ καθώς είχε πετύχει 15 γκολ σε 33 αγώνες και ήθελε να μείνει στην Ιβηρική.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παραγουανό, Χόρχε Μπενίτες από την Γκουαρανί και στο τέλος Αυγούστου πήρε δανεικό τον Κώστα Μήτρογλου από τη Φούλαμ, στην οποία τον είχε πουλήσει οκτώ μήνες νωρίτερα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν και άλλους δύο επιθετικούς στο ρόστερ ως εναλλακτικές λύσεις τον Μάικλ Ολαϊτάν και τον Δημήτρη Διαμαντάκο. Και είχαν ανεβάσει και από τη δεύτερη ομάδα τον Νίκο Βέργο.

Ο Σλιμανί έμεινε τρία χρόνια στην Σπόρτινγκ, έκανε πολύ καλές σεζόν και τον Αύγουστο του 2016 πήρε μεταγραφή στη Λέστερ αντί 30.000.000 ευρώ. Ο 30χρονος στράικερ ανήκει ακόμη στην αγγλική ομάδα (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021) και αγωνίζεται δανεικός στη Φενέρμπαχτσε.

Στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι τον Ιούνιο θα φύγει από τον Κωνσταντινούπολη και θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί, μέσω Λέστερ, στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε ρίξει κάποιες ματιές για τον παίκτη τον περασμένο Ιανουάριο, όταν υπήρχαν δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να αποχωρίσει από τα «καναρίνια», αλλά η διοίκηση της Φενέρ αποφάσισε να τον κρατήσει. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει σχεδόν καθημερινή αναφορά στη γειτονική χώρα για τον Σλιμανί και την πιθανότητα να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Από τον Ολυμπιακό πάντως δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό μέχρι σήμερα. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή είναι τα εξής:

Πρώτον, λήγει ο δανεισμός του Σλιμανί στην Φενέρμπαχτσε και ο παίκτης θα επιστρέψει στη Λέστερ.

Δεύτερον, ο Αλγερινός θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα που θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και η Φενέρ (ακόμη κι έμπαινε στη συζήτηση ανανέωση του δανεισμού του) δεν φαίνεται να προλαβαίνει το τρένο της Ευρώπης, καθώς βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από την 4η στη βαθμολογία Τράμπζονσπορ και απομένουν μόλις 8 αγωνιστικές μέχρι το τέλος της περιόδου. Και

Τρίτον, η Λέστερ έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Βάρντι (που είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας της) και τον Ιχεανάτσο, που σημαίνει ότι ο Σλιμανί και να επιστρέψει, δεν θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Γι΄ αυτό και παραχωρήθηκε δανεικός στην Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να έχει ενεργό ρόλο.

Η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάκτηση τίτλων με τον Ολυμπιακό αποτελούν σημαντικά κίνητρα για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά για να υπάρξει πρόσφορο έδαφος στην περίπτωση του Αλγερινού, θα πρέπει να ρίξει κι εκείνος τις απαιτήσεις του. Εκτός κι αν οι δύο σύλλογοι μοιραστούν το ποσό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς