17.7 C
Athens

Οι διάλογοι της «Μαφίας των φυλακών» για δολοφονίες και αποδράσεις

Οι διάλογοι του εγκεφάλου της σπείρας με τη δικηγόρο που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν διάλογοι ανάμεσα στον εγκέφαλο της «Μαφίας των φυλακών« και την προφυλακισμένη για την υπόθεση δικηγόρο.

Σε αυτούς, γίνεται λόγος σενάριο δολοφονίας του Μάκη Βορίδη και του κατηγορούμενο για το σκάνδαλο Energa Power, Αριστείδη Φλώρου, μέσα στο δικαστήριο, αλλά και για σχέδιο απόδρασης.

Σε άλλους διαλόγους που έχουν καταγραφεί, ο τρόπος που μιλούν ο Αλβανός κακοποιός και η δικηγόρος καταδεικνύει πως η σχέση τους δεν ήταν αυστηρά επαγγελματική, καθώς σκοπός τους ήταν να γίνουν ζευγάρι εκτός φυλακής.

Το σχέδιο δολοφονίας

Ο Αλβανός κακοποιός σε έναν από τους καταγεγραμμένους διαλόγους και αφού έχει ζητήσει δύο στυλό ώστε μέσα σε αυτά να περάσει αυτοσχέδιες λάμες στην δικαστική αίθουσα προκειμένου να επιτεθεί «στο λαιμό» στον Μάκη Βορίδη και τον Αριστείδη Φλώρο, μιλά με τον υπαρχηγό της «Μαφίας των φυλακών».

Ο διάλογος όπως τον μεταφέρει ο Ελεύθερος Τύπος έχει ως εξής:

Αρχηγός μαφίας: Θα τα έχουμε έτοιμα εκείνα από κάτω, με μιας θα πάμε και οι δυο, μπουμ μπουμ μπουμ στο λαιμό.
Υπαρχηγός: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Είσαι εντάξει;
Υπαρχηγός: Ναι.

Οι πληροφορίες για απόδραση

Δύο ημέρες πριν από τη δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας μιλά με την δικηγόρο για τη… διαρρύθμιση της δικαστικής αίθουσας:

Δικηγόρος: Να εδώ, εδώ στο δικαστήριο είμαι.
Αρχηγός μαφίας: Εχει ΜΑΤ;
Δικηγόρος: Είμαι εδώ μπροστά και έχει, πιο κάτω όμως όχι. Εγώ τώρα αν θέλω μπορώ να ανέβω. Εν τω μεταξύ ξέρεις πόσο εύκολο είναι να βγει κανείς από εδώ. Ενα σπιτάκι είναι. Στην πιο ωραία αίθουσα είσαστε για να βγαίνετε κατευθείαν. Πιο δίπλα είναι μερικές ακόμα αίθουσες, μια από τις οποίες έχουν και τον Φλώρο… (γέλια), θέλεις να τρυπήσουν τον τοίχο να βρεθείς στην αγκαλιά του;
Αρχηγός μαφίας: Την έξοδο…
Δικηγόρος: Ολο ευθεία μπροστά είναι η έξοδος, ευθεία μπροστά και αριστερά, που από εκεί πέρα βγαίνεις σε ένα δευτερόλεπτο, έχει έναν αστυνομικό αριστερά…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς